rasa de caini pudel


  • Durata de viata: 12 – 15 ani;
  • Inaltime: 45 – 60 cm
  • Temperament: Activ, Loial, Inteligent, Alert;
  • Culori: Alb, Negru, Gri, Maroniu, Roscat, etc.;

Descriere rasa de caini Pudel

Termenul de Pudel se poate referi la mai multe rase: Pudel Standard, Pudel in miniatura sau Pudel Toy. Originea acestei rase este inca incerta, se presupune ca provine fie din Germania, fie din Franta. Fiind printre cei mai inteligenti caini, Pudelii au fost folositi in trecut pentru vanatoare, dar in prezent acestia sunt considerati mai mult animale de companie si sunt folositi in concursurile canine.

Comportament

Pudelul este un caine gratios, loial si sociabil care necesita atentie din partea proprietarului. Acesti caini au nevoie de exercitii fizice si intelectuale dese pentru a se mentine in forma. Lipsa de antrenament sau de socializare poate duce la anxietate sau la un comportament neprietenos. Pudelul este un caine de familie, poate fi lasat cu copii si este prietenos cu strainii. Nu sunt teritoriali sau agresivi, ceea ce nu ii face o rasa potrivita pentru paza.

Inteligenta

Pudel este o rasa extrem de inteligenta, ascultatoare si care se adapteaza usor. Acesti caini necesita activitati fizice, dar si intelectuale, deci este recomandat sa va faceti timp pentru ei. Cainii din aceast rasa invata repede o comanda noua, fiind necesare mai putin de 5 repetitii. Pudelii sunt foarte sensibili la tonul vocii stapanului, asadar o disciplina aspra nu va fi tolerata de catre acesta.

Alimentatia cainilor Pudel

Evitati sa ii oferiti mancare procesata. Astfel este bine sa fie hranit corespunzator marimii si energiei consumate. Este important sa le oferim acestora o hrana echilibrata si completa care sa le ofere valorile nutritionale de care au nevoie.

Produse recomandate pentru Pudeli

Vezi si alte rase de caini