Descriere rasa de caini Shih Tzu

  • Durata de viata: 10 – 15 ani;
  • Greutate: 4 – 8 kg;
  • Inaltime: 20 – 28 cm;
  • Temperament: Istet, Ager, Afectuos, Alert, Inteligent;
  • Culori: Alb, Negru, Marouniu, Albastru, Auriu, etc;

Shih Tzu este un caine de talie mica cu origine din China. Aceasta rasa de caini are o blana lunga cu multe variatii de culori, un cap rotund, barba si mustata lunga. Sunt posesivi cu stapanii lor si pot avea un comportament incapatanat, dar acest lucru se poate rezolva daca sunt dresati de mici.

Comportament

Desi comportamentul unui Shih Tzu poate sa difere de la un cainie la altul, aceasta rasa are o personalitate de caine loial, sociabil, afectuos si alert. Shih Tzu este un caine incapatanat, asadar trebuie sa primeasca o socializarea corecta si dresaj de la o varsta frageda pentru ca acesta sa va asculte comenzile. Cainii din aceasta rasa se inteleg bine cu copii, cu familiile numeroase, cuplurile, persoanele singure sau alti caini.

Inteligenta

Capacitatea unui Shih Tzu de a intelge emotiile umane si de a se adapta este ceea ce il face inteligent. Acesti caini pot fi incapatanati si este nevoie sa fie dresati de mici pentru a va asculta comenziile. Shih Tzu nu sunt cei mai ascultatori caini, au nevoie de 80 – 100 de repetitii pentru a invata o comanda noua.

Alimentatia cainilor Shih Tzu

Pentru a va mentine cainele sanatos si intr-o conditie fizica buna, este recomandat sa oferiti unui Shih Tzu o hrana de cea mai buna calitate (super premium). Evitati sa ii oferiti mancare procesata. Unui caine din aceasta rasa ii este usor sa devina obez, asadar este bine sa le oferiti o alimentaie completa si echilibrata.

Produse recomandate pentru Shih Tzu

Vezi si alte rase de caini

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!