rasa de caini ciobanesti germani


  • Durata de viață medie: 9 – 13 ani;
  • Greutate: Mascul: 30-40 kg, Femelă: 22-32 kg;
  • Înălțime: Mascul: 60–65 cm, Femelă: 55–60 cm;
  • Temperament: Ascultător, Destept, Curios, Curajos, Alert, Încrezător, Vigilent, Loial;
  • Culori: Negru, Negru cu pete de portocalii, Samur, Gri, Rosu și negru, Argintiu si negru;

Descriere rasa caini Ciobanesc German

Ciobanescul german sau cainele lup este un caine de origine germana, de talie medie/ mare. Acesta rasa a fost folosita la inceput pentru turme de oi, dar datorita inteligentei, puterii, obedientei si a loialitatii acesteia, Ciobanestii germani au devenit cainii preferati in armata, politie, paza, salvare si cautare sau chiar in filme.

Comportament

Ciobanestii germani sunt, in general, siguri pe sine si activi. Aceasta rasa este caracterizata de nevoia continua de a avea un scop si de dorinta de a invata. Curiozitatea acestora ii face o rasa excelenta pentru a fi caini de paza sau pentru misiuni de cautare si salvare.

Daca nu sunt dresati corespunzator acesti caini pot devenii prea protectivi cu familia sau cu teritoriul lor. Nu sunt inclinati sa aibe un comportament prietenos imediat cu persoane noi. Ciobanestii germani sunt foarte inteligenti si ascultatori, precum si protectivi cu stapanii lor, ceea ce ii face o rasa perfecta pentru paza si familie.

Inteligenta

Ciobanestii germani sunt cunoscuți pentru inteligența lor. Agili, ascultători și loiali, acestia sunt printre cele mai populare rase in randul cainilor de politie, de cautare si salvare sau de garda. Sunt capabili sa invete rapid intructiuni noi si sa interpreteze comenzi mai bine ca alte rase. Nivelul mare de inteligenta combinat cu talia lor este motivul pentru care acesti caini pot fi folositi in politie, armata sau paza.

Alimentatia cainilor Ciobanesti Germani

Avand in vedere ca este un caini de talie medie/ mare, acesta trebuie sa aibe o alimentatie proportionala taliei si energiei pe care o consuma. Alimentatia pentru aceasta rasa este foarte importanta. Inca de cand sunt juniori, trebuie sa le oferim o hrana care este bogata in vitamine si minerale pentru a le asigura o buna dezvoltare.

Produse recomandate pentru Ciobanesti Germani

Vezi si alte rase de caini