rasa de caini rottweiler


  • Durata de viata: 8 – 10 ani;
  • Greutate: Mascul: 50–60 kg, Femelă: 35–48 kg;
  • Inaltime: Mascul: 61–69 cm, Femelă: 56–63 cm;
  • Temperament: Increzator, Curajos, Bland, Calm, Alert, Devotat;
  • Culori: Negru, Maroniu;

Descriere rasa de caini Rottweiler

Rottweiller este o rasa de origine germana de talie medie/mare. Aceasta rasa de caini a fost folosita la inceput pentru a avea grija de turme sau pentru a cara carucioare cu carne pentru macelari. Aceste practici au continuat pana la jumatatea secolului ala 19-lea dupa au inceput sa fie folositi in politie, paza, salvare si cautare.

Comportament

Rottweilerii sunt o rasa puternica cu un instinct de paza bine dezvoltat. Comportamentul periculos in aceasta rasa de caini este din cauza neglijarii, a proprietarietarilor iresponsabili, abuzului, lipsei de socializare si de instruire. De aceea este recomandat ca rottweileri sa fie dresati si invatati sa fie sociabili inca de mici.

Inteligenta

Rottweilerii sunt printre cele mai inteligente rase de caini din lume. Acestia sunt cunoscuti pentru obedienta lor si pentru faptul ca au o inteligenta adaptiva si instinctiva. Un rottweiler poate invata o comanda noua, daca este dresat ca atare, in 5 repetitii. Inteligenta acestei rase este motivul pentru care sunt folositi in paza, politie si in misiuni de salvare/ cautare.

Alimentatia cainilor Rottweiler

Alimentatia rottweilerilor nu este una speciala. Acestia pot sa fie hraniti cu hrana uscata sau cu hrana preparata (ex: orez fiert, vita, pui), dar in nici un caz cu carne de porc sau carne cu multe grasimi. Avand in vedere ca este un caini de talie medie/ mare, acesta trebuie sa aibe o alimentatie proportionata marimii si energiei pe care o consuma.

Produse recomandate pentru Rottweileri

Vezi si alte rase de caini