rasa de caini mops


  • Durata de viata: 12 – 15 ani;
  • Greutate: 5 – 8 kg;
  • Inaltime: 29 – 33 cm;
  • Temperament: Istet, Sociabil, Sarmant, Jucaus, Atent, Tacut;
  • Culori: Cafeniu, Negru;

Descriere rasa de caini Mops

Mopsul este o rasa de caini de dimensiuni mici cu origini din China. Acesti caini se deosebesc prin trasaturile lor: fata ridata, botul turtit, coada incovrigata, blana scurta si lucioasa. Mopsul a fost adus din China in Europa prin secolul al 16-lea si a ramas de atunci un animal de companie indragit.

Comportament

Mopsul este o rasa de caine cu vointa puternica, dar rar agresiv si potrivit pentru familiile cu copii. Aceasta rasa se intelege foarte bine cu copii si sunt destul de rezistenti pentru a se juca cu acestia. Cainii din aceasta rasa sunt jucausi si adora sa fie in compania oamenilor, dar au tendinta de a dormi mult. Mopsii doresc sa primeasca atentia stapanilor si au tendinta de a ii urmarii des. De asemenea se imprietenesc cu straini usor, ceea ce nu ii fac caini de paza ideali.

Inteligenta

Mopsul are o inteligenta sub media generala a cainilor. In ciuda acestui fapt, aceasta rasa se deosebeste prin alte caracteristici, precum instinte si adaptabilitate ridicate. Pentru ca acesti caini sa invete o noua comanda este nevoie de 40 – 80 de repetitii.

Alimentatia cainilor Mops

Mopsii nu sunt pretentiosi cu mancare lor, dar trebuie retinut faptul ca acestia pot dezvolta o preferinta daca sunt expusi de mici la anumite mancaruri. Stapanii de mopsi trebuie sa aibe grija de ei deoarece acestia sunt predispusi la obezitate. Daca aveti de gand sa schimbati dieta catelului dumneavoastra este recomandat sa consultati medicul veterinar.

Produse recomandate pentru Mopsi

Vezi si alte rase de caini