rasa de caine yorkshire terrier


  • Durata de viata: 13 – 16 ani;
  • Greutate: 13 – 8 kg;
  • Inaltime: 18 – 23 cm;
  • Temperament: Indraznet, Inteligent, Curajos, Jucaus, Increzator;
  • Culori: Albastru, Auriu, Negru;

Descriere rasa de caini Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este una din cele mai mici rase de caini. Cu origini din Yorkshire, Anglia (de unde ii provine si numele), aceasta rasa a fost folosita in trecut pentru a vana soricei/ sobolani, dar, mai tarziu, a devenit un animal de companie. Cainii din aceasta rasa se deosebesc prin talia lor foarte mica, blana lunga pana la pamant si prin atitudinea energetica.

Comportament

Yorkshire Terrier este un caine de talie mica cu o personalitate mare, sunt indragiti pentru ca sunt iubitori, loiali si energetici. Au devenit caini preferati pentru persoanele care locuiesc in apartamente, deoarece Yorkshire Terrier s-a adaptat in acest mediu. Acestia au tendinta de a fi alerti si de a latra la sunete necunoscute.

Datorita personalitatii lor alerte, acestia sunt suspiciosi cu persoanele noi si sunt devotati stapanilor. Nu este recomandat sa creasca in preajma copiilor sub 10 ani. Yorkshire Terrier poate sa fie jucaus si prietenos, dar poate fi si rautacios peste masura, asta depinde de felul in care a fost crescut/ dresat.

Inteligenta

Yorkshire Terrier sunt inteligenti si pot fi dresati sa invete multe comenzi si trucuri in doar 15 – 20 repetitii. Personalitatea lor curioasa, alerta si ascultatoare este un motiv pentru care acesti caini pot invata asa de multe. In trecut Yorkshire Terrier a fost folosit la vanatoare pentru a scoate animalele mici din vizuine. Faptul ca putea vana este strans legat de o inteligenta instinctiva.

Alimentatia cainilor Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier are un sistem digestiv delicat, asadar este recomandat sa primeasca hrana speciala pentru talia lui si de o calitatea mai inalta (premium, super premium). Nu trebuie sa ii oferim hrana destinata oamenilor si trebuie sa avem grija sa nu ii hranim excesiv. Aceasta rasa de caine este predispusa la probleme cu stomacul, deci trebuie sa fim atenti cu alimentatia lor.

Produse recomandate pentru Yorkshire Terrier

Vezi si alte rase de caini