Veterinar online – Intreaba medicul

Unul dintre cei mai buni doctori veterinari din Romania la ora actuala, va sta la dispozitie cu sfaturi de specialitate in legatura cu starea de sanatate a animalutului dumneavoastra!
  Intrebari frecvente

  Varsaturile la caini si pisici sunt un simptom intalnit in foarte multe boli. Daca aceasta se repeta de mai mult de 2-3 ori pe zi, recomandarea noastra este sa va adresati unui medic veterinar specialist.

  Cu drag, dr. G.

  O posibila cauza poate fi dermatomicoza asociata cu paraziti externi. In acest caz va recomand:

  • NexGard -o tableta ( in functie de greutate, cu repetare la 6 saptamani);
  • Clorexyderm Sampon, o samponare la 5 zile (ATENTIE- samponul sta pe animal 5-8 minute, dupa care se spala si usuca);
  • Schimbare alimentatie cu Equilibrio Dog Somon ( trecerea la noua hrana se face progresiv, amestecand cateva zile vechea hrana cu cea noua);

  Cu drag, dr. G.

  Diareea la caini si pisici poate fi o boală sau un simptom al unei boli, iar cea mai frecventă cauză este alimentația necorespunzătoare. Totusi paleta cauzelor diareei poate fi mult mai amplă. Chiar dacă e vorba de o diaree ușoară, recomandarea mea ar fi ca animalutul sa fie dus la un medic veterinar specialist.

  Cu drag, dr. G.

  Pierderea apetitului cainelui sau pisicii dumneavoastra poate avea mai multe cauze, de la dureri dentare pana la boli, infectii sau probleme ale sistemului digestiv. Este important sa solicitati ajutorul unui medic veterinar specialist, mai ales daca lipsa dorintei de a manca este acompaniata si de alte simptome.

  Cu drag, dr. G.

  Exista multe posibile motive pentru care pisica poate fi agresiva fata de dumneavoastra sau de alte persoane. Unele cauze pot fi: agresiunea din cauza fricii, a faptului ca nu suporta sa fie mangaiate prea mult, a unei conditii care ii poate cauza dureri sau din simplul fapt ca doresc sa se joace. Este important sa intelegeti ce anume declanseaza un astfel de comportament si, daca este cazul, sa vizitati un specialist care va poate ghida spre gasirea unei solutii.

  Cu drag, dr. G.

  Exista multe motive pentru care cainele dumneavoastra poate manifesta un astfel de comportament. Cele mai frecvente cauze sunt agresivitatea teritoriala, defensiva, posesiva, agresiune legata de protejarea alimentelor
  sau doar din joaca. Daca acest comportament se inrautatest este recomandat sa vizitati un profesionist care va poate ajuta cu dresarea cainelui dumneavoastra.

  Cu drag, dr. G.

  Daca pisica sau cainele dumneavoastra incepe sa-si piarda din greutatea, trebuie sa luam in calcul cateva cauze:

  • Cantitatea mentionata pe sac nu este potrivita greutatii animalului
  • Hrana nu a fost schimbata cu alt brand care contine mai putine calorii
  • Animalului nu-i place mancarea

  Daca cauzele mentionate mai sus nu se potrivesc cu situatia dumneavoastra, atunci este probabil ca animalul dumneavoastra de companie sa aiba o problema de natura medicala. Va recomand sa vizitati un medic veterinar specialist.

  Cu drag, dr. G.

   

  Cresterea in greutate poate marii riscul de artrita sau sa scurteze speranta de viata. Pentru a evita astfel de probleme este recomandat sa le oferim animalelor o alimentatie echilibrata si exercitii fizice. Totusi exista posibilitatea unor boli cronice, de aceea va recomand sa vizitati un medic veterinar specialist.

  Cu drag, dr. G.