Descriere rasa de pisici Albastru de Rusia

Albastru de Rusia este o rasa de pisici domestice, de talie medie, cu ochi verzi si o blana argintie spre albastru. Desi nu pare, Albastru de Rusia este o pisica musculoasa si puternica, dar asta nu se poate observa din cauza blanii groase. Sunt cunoscute pentru aspectul lor gratios, culoarea unica si “zambetul” lor constant.

  • Durata de viata: 15 – 20 ani;
  • Greutate: 3,6 – 6,8 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Rusia;

Origine

Albastru de Rusia este o rasa care a aparut in mod natural in Arkhangel’sk, Rusia. Prin secolul XIX au fost aduse cateva specimente in Marea Britanie si in Europa de nord. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Albastru de Rusia a inceput sa prinda popularitate in intreaga lume.

Personalitatea pisicilor din rasa Albastru de Rusia

Pisicile din aceasta rasa sunt calme si prietenoase. Sunt cunoscute pentru comportamentul lor curios si inteligent. Pot invata trucuri, sa deschida usi, sa aduca jucarii inapoi si sa recunoasca sentimente umane. Aceste pisici sunt afectuoase cu stapanii si cu membrii familiei. Pot sa fie vanatori acerbi cand vine vorba de rozatoare, pasari sau reptile. Puii de Albastru de Rusia sunt foarte energetici si au nevoie de un partener de joaca sau de jucarii, altfel pot devenii rautaciosi daca se plictisesc. Adora sa se catere si sa sara prin casa.

Blana

Blana pisicilor Albastru de Rusia este de o culoare albastru spre gri. Este moale si destul de groasa datorita mediului de provenienta a pisicii. Are unele fire de par argintii care ii dau blanii o stralucire aparte.

Ingrijirea

Daca pastrati o rutina de igiena buna, pisica dumneavoastra nu v-a necesita prea multa atentie. Blana poate sa fie periata o data pe saptamana. Este bine sa mai verificati urechile si dantura. Aceste pisici nu necesita o ingrijire speciala si este este printre cele mai sanatoase rase.

Alimentatia pisicii Albastru de Rusia

Pisicile din rasa Albastru de Rusia au tendinta de a cere mancare des, dar este recomandat sa le hranim regulat si sa nu cedam cererilor dragute ale acestora. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra. Trebuie sa le hranim cu o mancare completa si echilibrata, servita intr-un program stabilit pentru ca acestea sa nu se ingrase.

Produse recomandate pentru Albastru de Rusia

Vezi si alte rase de pisici

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!