Descriere rasa de caini Bulldog Francez

  • Durata de viata: 10 – 14 ani;
  • Greutate: 11–12 kg;
  • Inaltime: 27 – 30 cm;
  • Temperament: Sociabil, Alert, Rabdator, Afectuos, Destept, Jucaus;
  • Culori: Cafeniu, Maroniu, Alb;

Bulldog-ul Francez este o rasa domestica, de talie mica, cu origini din Anglia. Trasaturile specifice la aceasta rasa sunt urechile ascutite, botul turtit, statura mica, dar cu umeri lati si o musculatura dezvoltata.

Comportament

Bulldog-ul Francez nu latra des si este recomandat persoanelor care locuiesc singure, deoarece acesta doreste sa fie in centrul atentiei si este in stare sa concureze cu alti caini sau membri de familie pentru asta. Este un caine vioi si jucaus, caruia ii place sa se plimbe, dar nu este recomandat pentru jogging sau plimbari rapide. Vestea buna este ca aceasta rasa poate fi fericita in orice tip de mediu.

Inteligenta

Bulldog-ul Francez nu se afla in printre cei mai inteligenti caini, iar asta se datoreaza faptului ca nu sunt foarte ascultatori si pot fi chiar incapatanati. Pentru a invata o comanda sau un truc nou este nevoie de 40 – 80 de repetitii. Desi acesti caini pot fi neascultatori si greu de dresat, motivul pentru care oamenii ii adora este ca acestia pot fi animale de companie jucause si iubitoare.

Alimentatie cainilor Bulldogi Francezi

Alimentatia Bulldog-ului Francez trebuie sa contina hrana de calitate inalta care sa le asigure o dieta echilibrata si completa pentru a le mentine greutatea corporala optima si a reduce riscul problemelor de sanate, precum: obezitate sau probleme de respiratie.

Produse recomandate pentru Bulldogi francezi

Vezi si alte rase de caini

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!