Descriere rasa de pisici Scottish Fold

  • Durata de viata: 13 – 15 ani;
  • Greutate: Mascul: 4 – 6 kg; Femela: 2,7 – 4 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Perthshire, Scotia;

Scottish Fold este o rasa rara de pisici domestice cu o mutatie genetica care le afecteaza cartilajul si le ofera urechilor un aspect pliat/ indoit. Aceasta pisica reprezinta un subiect controversat pentru unele persoane, deoarece mutatia care o face adorabila, o face si mai susceptibila la anumite boli de articulatii. Aceasta rasa de pisici nu este populara doar datorita trasaturilor fizice, ci si a caracterului lor iubitor si bland.

Origine

Scottish Fold a aparut pentru prima data in 1961, intr-un hambar din Perthshire, Scotia. La nastere, pisica a avut urechi indoite/ pliate, iar, dupa ce a avut pui, doi dintre acestia prezentau aceeasi caracteristica ca mama lor. Un program de incrutisare a inceput in 1966 care a rezultat in 76 de pui de pisica, 42 aveau urechi pliate, iar 34 aveau urechi drepte. Puii de Scottish fold se vor naste cu urechile drepte, iar, in aproximativ 21 de zile, se vor indoii.

Personalitatea pisicilor Scottish Fold

Pisicile Scottish Fold, fie ca au urechi indoite, fie cu urechi drepte, sunt binevoitoare, jucause si se inteleg bine cu oamenii si animalele din mediul in care traiesc. Sunt pisici afectuoase care se ataseaza de ingrijitori, devin depresive cand sunt lasate singure. Aceasta rasa de pisici este inteligenta, dar si incapatanata. Prefera sa stea in aer liber.

Blana

Blana pisicilor Scottish Fold poate sa fie lunga sau scurta si poate sa aibe aproape orice combinatie de culori (inclusiv alb). Pisicile cu par scurt au o blana groasa si moale, cele cu par lung au blana extrem de densa in jurul urechilor, cozii, copaselor si degetelor.

Ingrijire

In timpul primaverii si al toamnei le pica multa par. Este bine sa le periati de mai multe ori pe saptamana, sa verificati dantura si urechile, care se pot murdarii mai mult ca la alte pisici si pot rezulta in infectii. Este recomandat sa aveti grija la alimentatia lor deoarece unele se pot ingrasa daca nu au o dieta echilibrata.

Alimentatia pisicii Scottish Fold

Pisicile din rasa Scottish Fold trebuie sa fie hranite cu o combinatie de hrana uscata si hrana umeda. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra. Trebuie sa le hranim cu o mancare completa si echilibrata, servita intr-un program stabilit pentru ca acestea sa nu se ingrase.

Produse recomandate pentru Scottish Fold

Vezi si alte rase de pisici

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!