Descriere rasa de caini Doberman

  • Durata de viata: 9 – 12 ani;
  • Greutate: Mascul: 40 – 45 kg, Femelă: 30 – 40 kg;
  • Inaltime: Mascul: 68 – 72 cm, Femelă: 63 – 68 cm;
  • Temperament: Increzator, Curajos, Bland, Calm, Alert, Devotat;
  • Culori: Negru, Maroniu;

Doberman este o rasa caine de origine germana,creata de catre Karl Friedrich Louis Dobermann, din dorinta de a dezvolta cainele de paza perfect. In 1890 scopul a fost atins dupa ce au fost incrutisate mai multe rase de caini: Rottweiler, Pinscher, Beauceron, Manchester Terrier, Marele Danez si Old German Sheperd.

Comportament

Dobermannii sunt caini de paza care dau dovada de loialitate, vitalitate, energie si o foarte mare agilitate. Cainii din aceasta rasa sunt neifricati si nu dau inapoi cand sunt pusi in fata unei amenintari. Desi au o reputatie de caini rai, acestia nu sunt asa agresivi si feroce precum se spune, dar este bine sa fie dresati pentru a fi tinuti sub control.

Inteligenta

Dobermanii sunt printre cele mai inteligente rase de caini si raspund foarte bine la dresaj, dovedind o atitudine pozitiva si cooperativa cu un instructor experimentat. Sunt capabili sa invete o comanda noua in mai putin de 5 repetitii, iar acestia pot fi invatati un truc nou in mai putin de 30 de minute. Inteligenta si atitudinea Dobermanilor i-au facut una din cele mai intalnite rase de caini in politie si armata.

Alimentatia cainilor Doberman

Dobermanii sunt caini de talie mare/ foarte care dispun de multa energie, dar o pot consuma foarte rapid. Astfel este bine sa fie hraniti corespunzator marimii si energiei consumate. Este important sa le oferim acestora o hrana echilibrata si completa care sa le ofere valorile nutritionale de care au nevoie.

Produse recomandate pentru Dobermani

Vezi si alte rase de caini

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!