Descriere rasa

  • Durata de viata: 12 – 15 ani;
  • Greutate: Mascul: 20 – 27 kg, Femela: 16 – 23 kg;
  • Inaltime: Mascul: 53 – 60 cm, Femela: 51 – 56 cm;
  • Temperament: Extravertit, Social, Prietenos, Bland, Inteligent;
  • Culori: Alb, Negru, Roscat, Auriu, Argintiu, Maroniu;

Husky-ul Siberian este un caine de talie medie, cu blana deasa si origini din Siberia. Cainii din aceasta rasa au fost crescuti pentru trasul sanilor, paza sau doar pentru simpla companie. Acestia se deosebesc prin atitudinea energetica, ochii de culori deschise, urechile ridicate, culoarea si semnele de pe blana.

Comportament

Husky-ul a fost crescut intr-un mediu de familie, acesta prefera sa stea in cadrul mai multor persoane sau intr-o haita. Datorita acestui fapt, poate fi lasat cu copii. Aceasta rasa de caini are un volum mare de energie, sunt prietenosi si nobili, dar in acelasi timp alerti si indrazneti.

Viata de apartament nu este recomandata pentru Husky, acestia avand nevoie de un spatiu pentru a se desfasura. La casa este nevoie de un gard inalt deoarece acesti caini au tendina de a sarii gardurile sau a sapa gropi pentru a scapa. Husky-ul Siberian nu este un caine de paza bun deoarece nu este suspicios, este prietenos cu strainii si nu arata agresivitate fata de alti caini.

Inteligent

Husky-ul Siberian este un caine inteligent care poate fi dresat, dar sa nu uitam ca este si foarte incapatanat si are o gandire independeta. Din cauza acestui fapt caini Husky o sa va puna la testare rolul alfa in famili (haita). Acestia pot invata o comanda noua in 15 – 20 de repetari.

Alimentatia cainilor Husky

Husky este un caine de talie medie/ mare care dispune de multa energie si o poate consuma foarte rapid. Astfel este bine sa fie hranit corespunzator marimii si energiei consumate. Este important sa le oferim acestora o hrana echilibrata si completa care sa le ofere valorile nutritionale de care au nevoie.

Produse recomandate pentru Husky

Vezi si alte rase de caini

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!