Origine

De-a lungul timpului s-a tot incercat sa se creeze o astfel de rasa, dar eforturile de incrutisare s-au risipit mereu dupa prima sau a doua generatie. In 1963, Jean Mill a reusit sa creeze aceasta rasa in Statele Unite ale Americii.

Descriere rasa de pisici Bengaleze

  • Durata de viata: 14 – 16 ani;
  • Greutate: Mascul: 4,5 – 9 Kg; Femela: 3,6 – 4,5 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Statele Unite ale Americii;

rasa de pisici bengaleze

Pisica Bengaleza este o rasa obtinuta prin incrutisarea pisicilor domestice, pisicilor egiptene mau si cu pisica leopard. Cu un corp de talie medie, musculos si cu pete asemanatoare unui leopard (datorita stramosilor ei) aceasta pisica are un aspect salbatic. Bengalezele sunt jucause si energetice de felul lor, de aceea are nevoie de un stapan care sa le dea atentie.

Personalitatea pisicilor Bengaleze

Pisicile Bengaleze sunt jucause, inteligente, increzatoare si energetice. Acestea sunt descrise uneori ca ar avea comportament similar ca al cainilor datorita personalitatii lor afectuoase, a faptului ca le place sa aduca obiecte inapoi la stapan si ca adora sa se joace in apa. Daca doriti sa achizitionati o pisica bengaleza, trebuie sa va faceti timp pentru ea si sa intelegeti ca o sa aveti un animal de companie curios, loial si care adora sa se joace.

Blana

Culoarea blanii poate varia in multe variante de combinatii care ii dau un aspect salbatic, cum ar fi: linx patat, cafeniu tigrat, maro tigrat sau sepia tigrat. Blana este scurta, deasa, foarte moale la atingere si parul ii pica rar. Desi nu e este nevoie de o periere deasa, pisica se va bucura de o astfel de activitate din partea dumneavoastra.

Ingrijirea

Fata de alte rase de pisici, responsabilitatea cea mai mare in ingrijirea unei pisici bengaleze va fi de a o tine activa. Este o pisica inteligenta care are nevoie de activitati care sa ii tine mintea agera si sa ii consume energia. Unii stapani duc aceste pisici la dresori, le plimba pe afara in lesa si le cumpara jucarii care sa le pune agilitatea si intelectul la incercare. Sa nu uitati ca acestei pisici, fata de altele, ii place apa, asa ca puteti introduce astfel de activitati in programul lor.

Alimentatia pisicii Bengaleze

Pisicile Bengaleze nu au nevoie de o dieta speciala sau ingrijire veterinara deosebite. Expertii spun ca aceasta rasa de pisici este printre cele mai sanatoase si nu sunt susceptibile la leucemie. Totusi este recomandat sa le oferiti o alimentatie completa si echilibrata. Hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra.

Produse recomandate pentru Bengaleze

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!