Descriere rasa de caini Labrador Retriever

  • Durata de viață medie: 12 – 14 ani;
  • Greutate: Mascul: 29-36 kg, Femelă: 25-32 kg;
  • Înălțime: Mascul: 56-57 cm, Femelă: 54-56 cm;
  • Temperament: Loial, Prietenos, Inteligent, Ascultator;
  • Culori: Negru, Auriu Deschis, Auriu Inchis;

Labrador Retriever este un caine de talie medie, cu origine din Canada, folosit la vanatoare si la recuperarea prazii. Aceasta rasa de caine este aleasa si pentru asistenta persoanelor cu dizabilitati, terapie sau depistarea narcoticelor. Labradorul Retriver are o reputatie de caine cu un temperament calm, ceea ce il face un animal de familie excelent.

Comportament

Sunt prietenosi si jucausi cu copii de toate varstele si cu alti caini. Labradorii au un spirit curios si dorinta de a explora, de aceea exista posibilitatea ca ei sa dispara pentru scurte perioade de timp. Desi uneori o sa latre la sunete necunoscute, labradorii nu sunt zgomotosi sau teritoriali. Cainii din aceasta rasa sunt prietenosi si au incredere rapida in straini, ceea ca nu ii face caini de paza ideali.

Inteligenta

Labradorii sunt printre cele mai inteligente rase de caini. Acestia pot invata o comanda noua in mai putin de 5 repetitii. Sunt foarte ascultatori, dar au si un obicei de a fi curiosi, astfel acestia pot invata multe lucruri singuri. Este recomandat sa va jucati cu ei si sa ii incurajati sa invete trucuri noi pentru a nu se plictisii.

Alimentatia cainilor Labradori

Avand in vedere ca este un caini de talie medie/ mare, acesta trebuie sa aibe o alimentatie proportionata taliei si energiei pe care o consuma. Este recomandat ca acesti caini sa nu fie hraniti intamplator. Trebuie sa aibe o alimentatie echilibrata care sa ii mentina in forma.

Produse recomandate pentru Labrador Retriever

Vezi si alte rase de caini

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!