Descriere rasa de pisici British Shorthair

  • Durata de viata: 14 – 20 ani;
  • Greutate: Mascul: 4,1 – 7,7 kg; Femela: 3,2 – 5,4 kg;
  • Talie: Medie/ Mare;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Marea Britanie;

British Shorthair este cea mai populara rasa de pisici domenstice inregistrate in Marea Britanie. Blana este groasa, scurta si, de cele mai multe ori, o s-o vedeti de o culoare gri-albastru. Este printe cele mai vechi rase de pisici cu trasaturi si caracteristici care o fac potrivita pentru show-uri si concursuri.

Origine

Stramosii British Shorthair au fost adusi in Marea Britanie de catre romani. Rasa a fost imperecheata cu pisicile maidaneze, apoi cu pisicile persane (pentru a avea o blana groasa asemenea lor). Dupa aceste incrutisari, rasa a fost definita in secolul XIX.

Personalitatea pisicilor din rasa British Shorthair

British Shorthair este o rasa de pisici nepretentioasa, nu foarte jucausa, dar loiala si afectuoasa cu stapanii lor. Comportamentul lor o fac printre rasele favorite pentru dresorii de animale. Se pot acomoda in jurul altor animale sau al copiilor, suporta un anumit nivel mediu de interactiune fizica, dar, de felul lor, nu tolereaza sa fie ridicate sau transportate.

Blana

O trasatura definitorie la Pisicile British Shorthair este blana lor moale si pufoasa, cu o textura de lana. Desi se spune ca nu naparlesc, acestea au o cadere de par moderata care poate fi controlata daca pisica este perioata periodic. Desi cea mai intalnita culoare este albastrul britanic, British Shorthair poate avea si alte culori, precum: alb, rosu, crem, negru, auriu, argintiu sau scortisoara.

Ingrijirea

Intretinerea unei pisici british shorthair este minima. Nu lasa mult par, dar, daca doriti sa eliminati acest factor, puteti o sa periati periodic pentru a va mentine casa curata.

Alimentatia pisicii British Shorthair

Hrana pentru Pisicile British Shorthair sunt un factor important pentru intretinerea lor. Desi nu sunt pretentioasa cand vine vorba de mancare, noi ar trebui sa fim. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra. Au nevoie de o dieta echilibrata pentru a inlatura posibilitatea de obezitate.

Produse recomandate pentru British Shorthair

Vezi si alte rase de pisici

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!