Pisica Sfinx – Trăsături, personalitate, alimentație

Origine

Spre surprinderea multora, Sfinxul nu a aparut in Egipt. Prima pisica a aparut in mod natural, datorita unei mutatii, in Toronto, Canada. Oamenii doar s-au asigurat ca o sa fie mai multe exemplare, asadar au imperecheat acea pisica cu o alta din rasa Devon Rex.

Descriere rasa de pisici Sfinx

  • Durata de viata: 10 – 17 ani;
  • Greutate: Mascul: 4 – 5 kg; Femela: 3 – 4 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Toronto, Canada;

Sfinx este o rasa de pisici cunoscuta pentru lipsa parului/ blanii. Aceasta rasa a fost creata in 1960 prin imperecherea selectiva pentru persoanele care au alergii la blana. Desi nu are blana, pisica poate sa aibe diferite culori pe piele. Au un corp musculos, piele ridata, ochi mari si mustatile pot sa fie prezente la unele pisici sau sa lipseasca la altele.

rase de pisici sfinx

Personalitatea pisicilor Sfinx

Pisicile Sfinx sunt cunoscute pentru comportamentul lor extravertit. Sunt jucause, inteligente, au un nivel mare de energie, curiozitate si afectiune pentru stapanii lor. Pisicile acestea au un comportament pe care unii il compara cu cel al cainilor. Pisicile Sfinx o sa va astepte la usa cand veniti acasa si sunt prietenoase cu strainii.

Îngrijirea

Desi lipsa blanii la aceasta rasa elimina unele aspecte de ingrijire care ar fi prezente la majoritatea pisicilor, Sfinxul trebuie sa primeasca o atentie deosebite la nivelul pielii. Este nevoie de spalare o data sau de doua ori pe saptamana pentru a elimina uleiurile care, in mod normal, ar fi absorbite de par.
Ai grijă și să nu fie expusă la lumina directă a soarelui, pentru că aceste pisici sunt sensibile din cauza părului lipsă. O problemă a oamenilor este întâlnită și la pisicile Sfinx: cu cât pielea este mai deschisă la culoare, cu atât este mai sensibilă la arsuri solare. Așadar, aceste pisici se pot bronza pe parcursul verii. Cei mai mulți proprietari de pisici vor spune totuși că nu este nevoie de cremă de protecție solară. Dacă nu ești sigur dacă să folosești cremă sau nu, cere sfatul veterinarului.

Alimentația pisicii Sfinx

Hrana Pisicilor Sfinx este un factor important pentru intretinerea lor. Au nevoie de o dieta echilibrata si completa pentru a le oferii toate vitaminele, mineralele si nutrientii de care au nevoie. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra. Pisicile Sfinx au un metabolism rapid, deci este nevoie sa stiti cantitatea exacta pentru ca pisica sa fie satisfacuta.

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!