rasa de caini golden retriever


  • Durata de viață medie:10 – 12 ani;
  • Greutate: Mascul: 30-34 kg, Femelă: 25-32 kg;
  • Înălțime: Mascul: 56-61 cm, Femelă: 51-56 cm;
  • Temperament: De incredere, Prietenos, Inteligent, Increzator;
  • Culori: Auriu, Auriu Deschid, Auriu Inchis;

Descriere rasa de caini Golden Retriever

Golden Retriever este o rasa scotiana care a fost crescuta pentru a recupera animalele impuscate la vanatoare. Acesti caini iubesc apa si au abilitatea innascuta de a fi salvatori/ recuperatori. Golden Retriever este printre cei mai recomandati caini de companie pentru familii.

Comportament

Golden Retriever este un animal de companie energetic si afectuos cu o personalitate calduroasa. Acest caine este rabdator cu copii, socializeaza cu strainii foarte usor si nu este in mod natural agresiv, de aceea nu este potrivit drept caine de paza. Nu sunt agresivi daca nu sunt provocati.
Golden Retriever sunt foarte activi si nu este recomandat sa stea in spatii mici sau cu putina lume. Daca este izolat pentru o perioada mare de timp, acesta poate deveni neascultator si rautacios.

Inteligenta

Golden Retriever se claseaza printre cele mai destepte rase de caini. Sunt ascultatori, obedienti si au abilitatea de a invata o comanda noua foarte rapid. Datorita acestui fapt sunt folositi la vanatoare, detectarea narcoticelor sau pentru indrumarea persoanelor cu dizabilitati. Acesti caini adora sa ajute, dar este bine de retinut ca sunt in stare sa munceasca pana la epuizare, deci trebuie sa le dam sarcini care sa nu le consume toata energia.

Alimentatia cainilor Golden Retriever

Avand in vedere ca este un caini de talie medie/ mare, acesta trebuie sa aibe o alimentatie proportionata taliei si energiei pe care o consuma. Alimentatia necorespunatoare poate duce la leziuni ale pieli, numita eczema umeda alimentara. Trebuie retinut faptul ca acesti caini pot devenii obezi, ei iubesc sa manance, de aceea este bine sa le oferim un regim atent.

Produse recomandate pentru Golden Retriever

Vezi si alte rase de caini