Fila Brasileiro, sau Mastiff-ul brazilian, este la origine un caine de vanatoare si paza. Provine din Brazilia, dupa cum sugereaza si numele, este cunoscut pentru natura agresiva si capacitatea excelenta de urmarire. Ei sunt foarte precauti cu strainii, incredibil de loiali proprietarilor lor si in mod natural de protectori.

Norwegian Lundehund era preferatul vikingilor si are o ampla istorie in spate. Din pacate in zilele noastre este pe cale de disparitie. Acest caine mic si simpatic, este si foarte special din mai multe puncte de vedere. Are articulatiile foarte mobile, putand atinge umerii cu fruntea. La fiecare picior prezinta doi pinteni, care il ajuta la catarat. Cainele are posibilitatea sa isi inchida canalul auditiv atunci cand inoata.

Komondor este o rasa extrem de apreciata in Ungaria, tara sa nativa, fiind indragita datorita blanii lungi, dese si crete. Este cainele cu cea mai densa blana din lume, ajutand astfel rasa sa treaca cu bine peste conditii extrem de vitrege de-a lungul timpului.

Rasa Canaan are o istorie lunga si plina de povesti, primele desene cu acesti caini aparand inca din antichitate, in estul zonei mediteraneene. Intr-adevar, acest caine exista parca dintotdeauna, supravietuind milenii si fiind adesea pe jumatate sau in intregime salbatic. In 1930 si 1940, acesti caini erau capturati pentru a fi folositi in scopuri militare si ca ghizi. Astazi mai exista doar 2.000 – 3.000 in toata lumea.

Mastifful Tibetan, este un caine utilitar de talie mare. Asa cum sugereaza si numele, este originar din Tibet. Este o rasa foarte veche,  crescut initial pentru a fi pastor. Cainele Mastiff Tibetan este un protector excelent, un caine loial. Cainii din aceasta rasa au un corp robust, lung, dar nu foarte inalt. Au o blana deasa, compusa din doua strate: par exterior cu functie de protectie si un puf profund, catifelat. Mastifful Tibetan poate ajunge la adulterie la greutatea corporala intre 64 si 78 kg.

Catalburun este originar din Turcia. Desi in tara natala calitatile de caine de urma ii sunt recunoscute si foarte apreciate, in afara granitelor nu este cunoscut deloc. Caracteristic acestui caine este nasul despicat, aparut ca urma a consangvinizarii asidue sau poate pentru ca vanatorii credeau ca astfel abilitatea de a mirosi se va imbunatati.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!