rasa de pisici ragdoll


  • Durata de viata: 9 – 15 ani;
  • Greutate: Mascul: 6.8 – 9 Kg; Femela: 4,5 – 6,8 kg;
  • Talie: Mare;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Statele Unite ale Americii;

Descriere rasa de pisici Ragdoll

Pisica Ragdoll a fost crescuta in ani ’60, in Statele Unite ale Americii de Ann Baker. Aceasta rasa este cunoscuta pentru aspectul ei placut, comportamentul docil si afectuos. Numele “Ragdoll” (Tradus: Papusa de Carpa) provine de la faptul ca pisica devina foarte docila si moale cand este luata in brate. Aceste pisici sunt descrise uneori ca au comportament similar cu cel al cainilor, datorita faptului ca au obiceiul de a urmarii stapanii si ca sunt prietenoase cu alte animale si strainii.

Origine

In 1960, o femeie din California, SUA, a decis sa incrutiseze doua rase de pisici cunoscute si iubite, o pisica persana si un motan birmanez. Dupa ce a vazut rezultatele, Ann Baker a inceput sa inmulteasca mai multe specimene pentru a crea o rasa de pisici docile cu trasaturi distinctive.

Personalitatea pisicilor Ragdoll

Spre deosebire de alte specii de pisici, trasatura definitorie a Pisicii Ragdoll nu este infatisarea acesteia, ci comportamentul ei docil, calm si prietenos. Sunt prietenoase cu alte animale, cu copii si cu strainii. Daca aveti copii prin casa, acestea nu o sa reactioneze agresiv cand copiii o sa doreasca sa le ia in brate sau sa le mangaie. Trebuie sa aveti grija cu Pisicile Ragdoll cand le lasati prin curte. Daca sunt lasate nesupravegheata, o sa fie usor pentru cineva sa le fure deoarece acestea nu o sa protesteze cand o sa fie luate in brate de catre straini.

Blana si Ingrijire

Blana Pisici Ragdoll este moale si groasa, cu o lungime a firelor de par care pot varia. Este recomandat sa o periati de cel putin doua ori pe saptamana pentru a inlatura posibilitatea ca blana pisicii sa se incurce si ca aceasta sa nu lase mult par prin casa. Pisicile Ragdolls se bucura de atentia primita cand o ingrijiti si o sa va arate afectiune.

Alimentatia pisicii Ragdoll

Pisicilor Ragdoll au nevoie de o dieta completa si echilibrata. De preferat mancarea care listeaza carnea printre ingredientele principale. De asemenea, este bine ca hrana pisicii dumneavoastre sa contina proteine si substante nutritive de inalta calitate. Hrana nu ar trebui sa contina cereale.

Produse recomandate pentru pisici Ragdoll

Vezi si alte rase de pisici