Pisica ta ar putea pierde prea mult par deoarece: ea s-a nascut cu o afectiune a pielii, este un efect secundar al unui tratament, sau este bolnava. Va trebui sa discutati cu medicul veterinar pentru a afla exact ce se intampla. In majoritatea cazurilor, cauza nu este grava. Printre principalele cauze enumeram:
Alergiile: acestea sunt primele cauze de pierdere a parului. La fel ca oamenii, pisica ta poate fi alergica la alimente, intepaturi de insecte, medicamente, praf sau polen. Alergiile sunt simplu de tratat, prin evitarea cauzelor ce le determina iar in cazuri mai rare pisica ar putea sa urmeze un tratament tot restul vietii.
Paraziții: puricii, acarienii, paduchii si capusele pot face pisica sa se scarpine, provocandu-si rani ce-i afecteaza blana. Si in acest caz tratamentul este de obicei usor si rapid, adresati-va medicului veterinar pentru a va indruma ce medicament ar trebui sa utilizati.
Stresul si anxietatea: poate fi o alta cauza a pierderii parul. Veterinarii numesc aceasta afectiune alopecie psihogena si este cel mai adesea intalnita la femele. Intrebati medicul veterinar in cazul in care ea are nevoie de un antidepresiv sau schimbari de mediu.
Pot exista si cauze rare: rase pure cum ar fi Himalayans si Bengals, sunt mai susceptibile de a avea gene care cauzeaza pierderea parului. Altele precum Sfinxului, sunt crescute pentru a fi fara par.
Este putin probabil ca pierderea parului sa fie un simptom al unei probleme a sistemului imunitar, diabet zaharat, tiroida hiperactiva, sau cancer. Vizitati medicul veterinar pentru un consultsi pentru o recomandare a unei dieta personalizate.
CELE MAI RECENTE POSTARI