Toate pisicile au nevoie sa se joace, jocul fiind un comportament normal care ofera animalelor tinere posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile de coordonare si dezvoltare fizica. De asemenea, le ofera o sansa de a-si perfectiona abilitatile sociale cu membrii propriei specii.  Este foarte frecvent  pentru pisici sa se angreneze intr-un joc dur, activ, deoarece toate jocurile felinelor consta in agresiune. 

Pisicile afiseaza doua tipuri diferite de comportament: jocul solitar si jocul social. Ele directioneaza jocul solitar spre obiecte, cum ar fi jucarii, pungi de hartie, cutii si alte accesorii. Jocul social este indreptat  spre alte pisici, oameni sau alte animale. Din pacate, pot aparea probleme, uneori, atunci jocul felin este indreptat spre oameni. In ciuda intentiilor ludice ale unei pisici, ele pot provoca ranirea partenerilor de joaca, zgarieturi si muscaturi dureroase ce se pot infecta foarte usor.

Pisicile afiseaza ocazional agresiune fata de oameni. In cazul in care aveti o pisica, ce se afla sub varsta de un an si sunteti singurul partener de joaca, este posibil ca ea sa se joace mai dur cu dumneavoastra, avand un comportament agresiv. Cu toate acestea, este dificil de a determina diferenta dintre jocul felinelor si agresiune reala.

Incercati sa oferiti o varietate de jucarii pentru pisicii, astfel incat sa puteti determina preferintele lor. In general, pisicile par sa se bucure de jucarii mici, cum ar fi mingii si soareci falsi. Le place, de asemenea, lucrurile care se misca la fel ca prada, cum ar fi jucariile cu pene atasate, tije flexibile, pe care le puteti legana si se pot deplasa.

De doua ori pe zi, petreceti cel putin zece minute cu pisica. Incercati conducerea jocului departe de dumneavoastra prin utilizarea unei jucarii preferate de pisica. In cazul in care pisicii ii place sa se arunce la picioarele tale arunca jucaria inaintea ta pentru a redirectiona atentia ei, concentrandu-se astfel urmarind jucariile in loc sa te atace.

Este foarte important sau nu pedepsiti fizic pisica, poate percepe actiunile tale ca pe un joc si sa devina mai agresiva. In mod alternativ, poate  deveni fricoasa. Niciodată nu fugi de pisica si nu incerca sa-i blochezi miscarile sale cu picioarele. Aceste actiuni pot provoca pisica sa-ai intensifice jocul sau sa devina agresiva.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!