Suplimente pisici

Afișez 1 - 30 din 100 de rezultate



Întrebări frecvente

Suplimentele de vitamine si / sau pro si pre biotice pentru pisici vor fi recomandate de medicul veterinar curant.

Are nevoie pisica mea de suplimente alimentare?- pune o intrebare pentru Dr. G pe www.animaland.ro
Conserva de pisica calitate super premiun de la Animonda, conține tot ce are nevoie iubita ta felină pentru a fi sănătoasă . Pentru început, „hrană completă” este acea mâncare prin care pisica primește tot ce are nevoie pentru a duce o viață sănătoasă, prin adăugarea de vitamine și minerale. Ai putea crede că este suficient, însă în funcție de vârstă, constituție și posibilele boli, multe feline au nevoie de nutrienți adiționali sub forma suplimentelor alimentare pentru pisici.
Din fericire, există o gamă largă de suplimente alimentare pentru pisici, pe care stăpânii de feline o pot folosi pentru a completa dieta animalului! Micul nostru ghid despre subiectul suplimentelor alimentare pentru pisici te poate ajuta să găsești compoziția corectă a hranei! - www.animaland.ro
Vitamine
Vitamina A: ochii, pielea și blana felinelor au nevoie de vitamina A. Un deficit poate duce la boli de ochi și tot felul de probleme de piele. Însă un exces este la fel de periculos: acesta poate duce la modificări ale scheletului, precum și probleme la creștere. O pisică adultă de 3 kilograme are nevoie de circa 300 UI (unitate internațională) de vitamina A pe zi.
Vitamina D susține intestinele, oasele, rinichii, glandele mamare și uterul și reglează raportul de calciu și fosfor. Un exces poate duce la o calcifiere a pereților vasculari, în timp ce deficitul cauzează rahitism. Pisicile de apartament suferă des de deficit de vitamina D, în vreme ce pisicile de curte pot sintetiza vitamina D3 prin intermediul razelor soarelui.
Vitamina E este liposolubilă, la fel ca vitamina A. Această vitamină protejează grăsimile și lipidele din corp de atacul radicalilor liberi – este un așa numit antioxidant. O pisică adultă are nevoie de circa 2 mg de vitamina E pe zi, iar pisicile gestante și pisoii au nevoie de mai mult.
Vitamina C poate fi produsă de organismul pisicii, dar ar trebui adăugată oricum în regimul acesteia din cauza cantităților mici. 100 până la 300 mg de vitamina C susțin sistemul imunitar și sunt foarte importante în caz de stres, boli și bătrânețe.
Suplimente alimentare pentru pisici: minerale
Si mineralele sunt importante în nutriția pisicii – nici acestea nu ar trebui să lipsească din mâncarea acesteia.
• Mineralele sunt nutrienți care sunt prezenți ca ioni sau componente anorganice. Ele sunt esențiale pentru organismul pisicii – o deficiență poate duce la probleme grave de sănătate.
• Raportul corect de calciu-fosfor este extrem de important pentru pisică. Acesta ar trebui să fie de circa 1.2 la 1 pentru un metabolism osos optim.
• Sodiul, clorul și potasiul coordonează nivelul de apă din corpul pisicii, precum și absorbția de nutrienți, spune dr.G pe www.animaland.ro
Aminoacizi esențiali
Există și alți nutrienți importanți pentru felină! Așa numiții aminoacizi, de exemplu, nu pot fi obținuți din componente ale hranei. Având în vedere că ei sunt necesari pentru procesele metabolice, aceste substanțe trebuie furnizate prin hrană. Unul dintre cei mai importanți aminoacizi este taurina. Taurina este responsabilă pentru legăturile neuronale și reglează bătăile inimii, spune Dr. G pe www.animaland.ro
Nu există o supradoză, pentru că excesul este pur și simplu excretat – în schimb o deficiență duce la orbire, probleme de sistem imunitar, precum și atrofierea mușchiului inimii. Cantitatea recomandată pentru o pisică este între 100 până la 200 mg de taurină pe zi.
Nu îți face griji: hrana de pisici de calitate înaltă conține de obicei un nivel ridicat de minerale și vitamine – mai ales dacă are denumirea de hrană completă.
Pisica ta are nevoi speciale sau vrei să fii sigur că nu faci nimic greșit? Aruncă o privire în magazinul nostru, pe www.animaland.ro

Suplimentele alimentare se vor administra in conformitate cu indicatiile producatorului dar si la indicatia medicului veterinar curant.

Suplimente pisici

Articole recente


Câine Chihuahua – temperament, aspect și îngrijire

Ai decis că este momentul ca familia ta să crească și iei în considerare opțiunea [...]

Citeste Articolul
Câine Amstaff: rasă, nutriție și îngrijire

American Staffordshire Terrier este adeseori descris ca un câine puternic și voluntar, dar ideal pentru [...]

Citeste Articolul
Câinele Pomeranian – aspect, comportament și îngrijire

Te gândești să îți îmbunătățești viața luându-ți un animal de companie și ți-a plăcut mult [...]

Citeste Articolul
Scabie la pisici: simptome și tratament

Scabia este o boală parazitară ce poate afecta omul și o serie de animale, printre [...]

Citeste Articolul
Ce trebuie să știi despre rasa Presa Canario

Câinele Presa Canario sau Dogo Canario este robust, cu o personalitate puternică, originar din Insulele [...]

Citeste Articolul
Cat traieste o pisica si ce trebuie sa stii despre etapele vietii ei

Inevitabil ne punem întrebarea „Cât trăiește o pisică?” fie că am adoptat un pui, fie [...]

Citeste Articolul
Otita la caini: Cauze, simptome si variante de tratament

Otita este o afecțiune destul de des întâlnită la căței. Afectează urechea și poate provoca [...]

Citeste Articolul
Pisica Norvegiana de Padure: caracteristici, personalitate și îngrijire

Pisica Norvegiană sau pisica de pădure nu este la fel de cunoscută ca Maine Coon, [...]

Citeste Articolul
Pisica British Shorthair: Trasaturi, personalitate, alimentatie

British Shorthair este cea mai populara rasa de pisici domenstice inregistrate in Marea Britanie. Blana [...]

Citeste Articolul

Abonează-te la Newsletter

și primești un voucher de 10% reducere!

Dorim să vă ținem la curent cu noile articole și promoții!