rasa de pisici siameze


  • Durata de viata: 8 – 12 ani;
  • Greutate: Mascul: 4,9 – 6,8 kg; Femela: 3,6 – 5,4 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Thailanda, China;

Descriere rasa de pisici Siameze

Pisica Siameza este una din cele mai cunoscute rase de pisici asiatice. Acestea se impart in doua tipuri: Pisicile Siameze traditionale si Siamezele moderne. Diferenta consta in aspectul fizic, cele traditionale au un cap rotund si par putin plinute, iar cele moderne au un cap de forma triunghiulara cu un corp mai slabut.

Origine

Pisicile Siameze au fost aduse din China in Thailanda (in trecut fiind cunoscuta Siam) de un si-a capatat numele. Siamezele moderne au fost create prin secolul XX, deoarece erau mai preferate la concursurile de pisici.

Personalitatea pisicilor Siameze

Siamezele sunt pisici afectuase, sociale si inteligente. Formeaza o legatura stransa cu stapanii lor si adora sa fie prin preajma oamenilor. Jucause si active, sunt comparate cateodata cu cainii datorita comportamentului lor. Din cauza faptului ca adora sa fie langa stapanii lor, pisicile siameze pot suferii de anxietate sau depresie daca sunt despartite de acestia. De aceea cateodata sunt cumparate in perechi.

Blana

Pisicile din aceasta rasa au o blana scurta, subtire si cu o textura fina. Culoarea cea mai cunoscuta este o combinatie de crem cu maro inchis.

Ingrijirea

Intretinerea acestor pisici nu necesita o ingrijire amanuntita. Blana lor poate sa fie periata saptamanal. Totusi, datorita personalitatii lor, acestea se bucura atunci cand sunt ingrijite si primesc atentie.

Alimentatia pisicii Siameze

Hrana pentru Pisicile Siameze sunt un factor important pentru intretinerea lor. Desi nu sunt pretentioasa cand vine vorba de mancare, noi ar trebui sa fim. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra. Au nevoie de o dieta echilibrata pentru a inlatura posibilitatea de obezitate.

Produse recomandate pentru pisici Siameze

Vezi si alte rase de pisici