• Durata de viata: 12 – 15 ani;
  • Greutate: Mascul: 5,9 – 8,2 kg; Femela: 3,6 – 5,4 kg;
  • Lungime: 1 metru (masurata de la nas la coada);
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Maine, Statele Unite ale Americii;

Descriere rasa de pisici Maine Coon

Rasa de pisici Maine coon a aparut pentru prima data in America de Nord, statul Maine (de une ii provine si numele). Se presupune ca este inrudita cu Pisica Siberiana si Pisica Norvegiana de Padure. Mai este denumita si “Uriasul Bland” datorita faptului ca este cea mai mare pisica domestica si pentru ca este o pisica sociabila. Are o blana lunga, culorile pot sa difere, iar unele pisici pot sa ajunga la o greutate de pana la 8 kg.

Origine rasa pisici Maine Coon

Stramosii lui Maine Coon sunt necunoscuti. Pisica a fost crescuta in Statele Unite ale Americii, in statul Maine (de unde ii provine numele de Maine Coon). Nu se stie cum a aparut aceasta rasa de pisici.

Personalitate pisicii Maine Coon

Maine coon sunt cunoscute pentru temperamentul lor bland, inteligenta lor peste medie si faptul ca sunt usor de dresat. Au un comportament independent, sunt afectuoase si loiale familiilor care le detin si prudente cu strainii. Maine coon este prietenos cu copiii, cainii si alte pisici. Sunt pisici jucause, masculii au tendinta de a se comporta mai prostesc, in timp ce femelele au o atitudine cu mai multa demnitate. Pisicile Maine Coon sunt cunoscute pentru faptul ca sunt foarte vocale si au o iubire pentru apa.

Blana pisicilor Maine Coon

Maine coon are o blana de marime medie/ lunga, moale, matasoasa, cu o textura si culoare care pot varia. Blana necesita multa ingrijire, aceasta are o astfel de lungime pentru ca pisica sa poata rezista in climate mai reci. Se poate adapta si in zone mai calduroase, daca blana este scurtata pentru a inlatura discomfortul si supraincalzirea.

Ingrijirea unei Maine Coon

Intretinerea unei Maine Coon este foarte migaloasa. Blana trebuie sa fie periata la cel putin doua zile pentru a elimina riscul ca aceasta sa se incurce. Pisica trebuie sa fie spalata odata la o luna pentru a-si mentine sanatatea.

Alimentatia pisicii Maine Coon

Maine coon este o pisica de talie mare cu multa energie, astfel este recomandata sa fie hranita cu mancare de calitate inalta. De preferat mancarea care listeaza carnea printre ingredientele principale. De asemenea, este bine ca hrana pisicii dumneavoastre sa contina proteine si substante nutritive de inalta calitate.

Produse recomandate pentru Maine Coon

Vezi si alte rase de pisici