rasa de pisici exotic shorthair


  • Durata de viata: 12 – 15 ani;
  • Greutate: 4 – 6,9 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Statele Unite ale Americii;

Descriere rasa de pisici Exotic Shorthair

Exotic Shorthair este o rasa de pisici cu blana scurta, deasa si cu o textura moale. Este de talie medie, cu un cap de dimensiune mare, bot turtit si urechi scurte, cu varfuri rotunde. O mare parte a trasaturilor le-a mostenit de la pisica persana, care a stat la baza dezvoltarii ei. Pisica are un aspect de ursulet de plus datorita aspectului ei.

Origine

Pisicile Exotic Shorthair au aparut in anii ’50 dupa ce rasa de pisici persane a fost incrutisata cu American Shorthair, Albastru de Rusia si Pisica Burmeza. Exotic Shorthair a mostenit de la pisicile persane trasaturile generale, cum ar fi talia sau botul turti, dar lungimea blanii este un aspect care le diferentiaza. Blana au mostenito de la pisicile cu parul mai scurt.

Personalitatea pisicilor Exotic Shorthair

Pisicile Exotic Shorthair au o personalitatea blajina si relaxata, care este mostenita de la pisicile persane, dar sunt mai energetice ca stramosii lor. Inteligente, jucause si curioase, se inteleg bine cu pisicile, cainii si copii. Sunt un animal de companie potrivit pentru familii, isi arata afectiunea pentru ingrijitori, dar nu le place sa fie lasate singure.

Ingrijirea

Blana pisicilor Exotic Shorthair este deasa, tot timpul ridicata si putin mai mare decat cea a pisicilor cu blana scurta. Poate sa fie periata de doua ori pe saptamana. Urechile si dantura trebuie verificate periodic pentru a ne asigura ca sunt curate. Din cauza faptului ca are ochii foarte apropiati de nas, este recomandat sa mentineti aceste zone curate pentru a inlatura posiblitatea de infectie.

Alimentatia

Hrana pentru pisicile Exotic Shorthair trebuie sa contina toate vitaminele, mineralele si nutrientii de care au nevoie. Aceste pisici sunt susceptibile la obezitate, deci este bine sa avem un program de hranire pentru acestea. Este recomandata o hrana premium sau super premium.

Produse recomandate pentru Exotic Shorthair

Vezi si alte rase de pisici