Rasa caine Bichon


  • Durata de viață medie: 12 – 15 ani;
  • Greutate: 2-4 kg;
  • Înălțime: 20-28 cm;
  • Temperament: Jucaus, Afectuos, Curios, Inteligent, Sociabil;
  • Blana: Lungime medie, textură mătăsoasă cu bucle;
  • Culori: Alb;

Descriere rasa de caini Bichon

Bichon-ul este o rasa de caine de companie amiabil cu un temperament prietenos si alert. La infatisare pot sa difere, dar in principal au coada incovrigata, bot scurt, ochi mari si intunecati, urechi cazute si naparleste rar. Este o rasa potrivita pentru persoanele care stau la apartament si se acomodeaza cu usurinta in cadrul unei familii.

Comportament

Bichonii sunt, in general, foarte sociabili si sunt perfecti pentru persoanele care sunt active si dispuse sa ii plimbe des. Aceasta rasa este prietenoasa cu copii deoarece sunt jucausi si au multe energie, dar nu le place sa fie luati in brate des. Daca este intr-un mediu potrivit si incurajat de catre stapan, acesta poate devenii foarte teritorial, fiind o rasa ascultatoare pot sa fie dresati daca se incepe de mici.

Inteligenta

Pentru un caine de companie, Bichon-ul este destul de inteligent pentru a invata un numar mare de comenzi si trucuri. Aceasta rasa de caini poate invata o comanda noua in 25 – 40 de repetari. Bichon-ul are o inteligenta adaptiva ridicata, isi poate da seama de starile stapanului sau unde o sa mearga acesta in functie de cum este imbrac sau cu ce se incalta.

Alimentatia cainilor Bichon

Avand in vedere ca este un caini de talie mica/ foarte mica, acesta trebuie sa aibe o alimentatie proportionala taliei si energiei pe care o consuma. Bichon Maltez are nevoie de o hrana care este cel putin premium. Aceasta nu trebuie sa fie de un brand generic care sa contina ingrediente de calitate slaba.

Produse recomandate pentru Bichoni

Vezi si alte rase de caini