Pierderea apetitului unei pisici indica adesea o boala, asa ca trebuie sa se consulte medicul veterinar imediat ce observati o schimbare in obiceiurile alimentare ale pisicii. Pierderea apetitului este unul dintre indicatorii cheie ce nu trebuiesc ignorati si este necesar sa se acorde o atentie sporita in acest caz. O serie de cauze diferite pot fi responsabile, inclusiv infecții, insuficienta renala, pancreatita, probleme intestinale si cancer. Dar nu este situatia este asa grava, o simpla durere de dinti poate face ca pisica ta sa nu mai manance.

Ati observat o pierdere poftei de mancare a piscii la scurt timp dupa ce a-ti fost la medicul veterinar pentru vaccinare de rutina? Daca este asa, motivul pentru care pisica nu manca poate fi o reactie adversa la vaccin. Cu toate ca vaccinurile au fost solutii salvatoare pentru milioane de animale, acestea provoaca uneori si reactii adverse. Pierderea apetitului este printre cele mai frecvente reactii adverse, care sunt de obicei temporare.

O schimbare in rutina poate duce la o pierdere a apetitului, in plus, unele animale au o experienta neplacuta atunci cand calatoresc cu masina sau cu avionul, care poate duce la greata si refuzul de a manca.

In cazul in care medicul veterinar a stabilit ca pisica ta nu este bolnav fizic, atunci anxietatea sau depresia ar putea fi motivul pentru care pisica ta nu manca. Modificarile in gospodarie pot fi deranjante pentru pisicile  sensibile. Un alt motiv ar putea fii simplu fapt ca pisica ta este foarte pretentioasa la tipul de mancare cu care este hranita, iar in acest cazrecomandarea specialistilor este hrana super premium de la Equilibrio. De asemenea o schimbare in dieta ar putea fii un alt motiv, daca ati hranit pisica doar cu hrana de cea mai buna calitate iar apoi se face trecerea la un produs de o calitate slaba, pierderea apetitului se explica.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!