Descriere rasa de pisici Persane

  • Durata de viata: 9 – 15 ani;
  • Greutate: 3 – 5,4 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Iran;

Pisica Persana (Persian Longhair) este o rasa de pisici cu blana lunga, cap rotund si bot scurt. Dea lungul anilor au avut loc imperecheri selective, astfel unele pisici din aceasta rasa au culori diferite si botul mai turtit. Pisica Persana are un aer roial, daca o tratati gentil si cu demnitate, aceasta o sa vad lase s-o mangaiati si o sa stea la dumneavoastra in poala.

Origine

Desi este una dintre cele mai populare rase de pisici, nu se stie clar cand a aparut pentru prima oara. Prima inregistrare a acestei rase a fost in 1620 cand a fost transportata in Italia din Iran (de unde vine si numele pisicii).

Personalitate pisicii Persane

Pisicile Persane sunt o rasa demna, tacuta si linistita. Acestea nu o sa agreeze un comportament nerespectuos fata de ele. Atata timp cat stapanul o sa le trateze cu respect, acestea o sa il lase sa fie mangaiate si o sa stea langa el. Isi concentreaza atentia pe membrii familiei, iar cu oaspetii sunt rezervate. Nu sunt foarte prietenoase cu copii energetici care doresc sa le ridice in brate fara permisiunea lor. Pisicile Persane sunt afectuoase doar cu cine considera ele ca merita.

Ingrijirea

Daca va plac pisicile persane pentru blana lor lunga, atunci trebuie sa luati la cunostiinta ca frumusetea lor reprezinta o responsabilitate pentru dumnevoastra. Este nevoie de o periere zilnica pentru a mentine blana curata. O alternativa pentru aceasta problema ar fi vizitarea unui groomer profesional care ar tunde parul pisici. O alta responsabilitate ar fi curatarea ochilor, acestea tind sa lacrimeze des si exita riscul de infectie.

Alimentatia pisicii Persane

Hrana Pisicilor Persane este un factor important pentru intretinerea lor. Au nevoie de o dieta echilibrata si completa pentru a le oferii toate vitaminele, mineralele si nutrientii de care au nevoie. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra.

Produse recomandate pentru pisici Persane

Vezi si alte rase de pisici

Sursa foto: pexels.com

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!