Descriere rasa de pisica American Shorthair

  • Durata de viata: 15 – 20 ani;
  • Greutate: Mascul: 4,9 – 6.8 Kg; Femela: 2,8 – 5 kg;
  • Talie: Medie;
  • Clasificare: Rasa domestica;
  • Origine: Statele Unite ale Americii;

rase de pisici american shorthair

American Shorthair este o rasa de pisici domestice care se presupune ca este descendenta pisicilor europene. Pisicile din aceasta rasa pot avea mai multe modele de culori, sunt de talie medie, au o musculatura bine formata si pot trai pana la 20 de ani. Sunt printre cele mai populare pisici din lume si sunt ideale pentru familii.

Origine

Se presupune ca stramosii acestei rase (pisicile europene), au fost luati pe primele vase de conchistadorii care au pornit spre America. Motivul pentru care au fost luate era abilitatea lor de a vana soricei si alte rozatore. Odata ajunse in America, aceste pisici s-au inmulti si au dezvoltat caracteristici unice de-a lungul timpului.

Personalitatea pisicii American Shorthair

American Shorthair este o pisica potrivita pentru multe persoane, se poate adapta intr-un mediu de familie, cupluri, copii sau persoane singure. Sunt afectuoase, sociabile si jucause, dar asta nu inseamna ca are o nevoie constanta de atentie din partea dumneavoastra. Se va atasa de toata familia, dar o sa poata fi lasata singura fara sa fie deranjata deoarece se poate distra singura, avand un comportament independent la nevoie.

Blana

Blana unei este densa, groasa, cu o textura putin mai dura pentru a isi asigura protectia in anotimpurile reci si, dupa cum sugereaza si numele, scurta. In timpul iernii, blana va fi mai lunga si mai deasa. Culorile pot sa difere, dar un lucru sigur la aceasta rasa de pisici este ca puii o sa semenele la culoarea blanii cu parintii.

Ingrijirea

Pisica va trebuie sa fie periata saptamanal pentru a mentine blana curata si pentru a inlatura posibilitatea de a lasa par prin casa. Este recomandat sa aveti grija la alimentatia lor deoarece unele se pot ingrasa daca nu au o dieta echilibrata.

Alimentatia pisicii American Shorthair

Pisicile din rasa American Shorthair au nevoie de o hrana care sa includa printre ingredientele principale carnea. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra.

Produse recomandate pentru American Shorthair

CELE MAI RECENTE POSTARI

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!