Hrănirea pisicilor se face respectând doza recomandată de către medicul veterinar, nerespectarea indicațiilor poate duce la creșterea în greutate a pisicii și la dezvoltarea unor diverse probleme de sănătate.

               Faza de creștere a pisicilor necesită o atenție specială în îngrijirea nutrițională, deoarece pisicile au o capacitate digestivă mai mică, dinții mai mici și consumă cantități mai mici de alimente. În funcție de dezvoltare, puii consuma de aproximativ două ori mai multă energie decât pisicile adulte. Cererea de proteine ​​este de asemenea mai mare, ceea ce înseamnă că au nevoie de o nutriție completă și echilibrată.

              După 12 luni, pisica este deja considerată a fi adultă și nevoile sale nutriționale se schimbă. Felina trebuie să treacă printr-o schimbare a alimentelor, obținând o nouă dietă nutritivă, echilibrată și capabilă să răspundă nevoilor zilnice. În cazul pisicilor castrate există o scădere a producției hormonale, iar pisica castrată are nevoi nutriționale diferite. Prin urmare, sursa de alimentare trebuie schimbată. După castrare, unele pisici tind să devină mai puțin active și prin urmare pot crește în greutate. Este esențial ca rația de hrană pentru această fază să fie bogată în nutrienți specifici și niveluri calorice ajustate. De asemenea, este important să cunoașteți cantitatea de hrană ideală și în momentul trecerii de la un produs la altul. Schimbarea alimentatiei poate provoca diaree sau înmuiere temporară a scaunului; pentru a nu se întâmpla acest lucru se recomandă schimbarea graduală a rației, după cum urmează: în primele două zile se amestecă 25% din noul produs alimentar și 75% alimente vechi; în a treia și a patra zi se amestecă 50% din fiecare tip de produs alimentar; în cea de-a cincea și a șasea zi oferă 75% din noul produs alimentar și 25% din alimentele vechi și începând cu ziua a șaptea 100% din alimentele noi. Alege hrana super premium pentru pisica ta.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!