Atunci când trebuie să aleagă hrana pentru animăluțul de companie, unii oameni decid cu ce alimente să-și hrănească animalele de companie pe baza experienței anterioare, altii își bazează decizia pe sugestiile prietenilor deja posesori de animalute, fie rămân la ceea ce a recomandat crescătorul, fie ascultă indicațiile medicului veterinar. Și nu în ultimul rand există influența a sute de anunțuri de televiziune, reviste și reclame online. Există totuși două mari categorii de hrană pentru câini: uscată și umedă.

Nu toate animalele beau atâta apă cât ar trebui, iar hrana umedă pentru câini poate fi o sursă bună de hidratare dacă animăluțul nu consumă suficientă apă, ceea ce înseamnă, de asemenea, că animăluțul dvs. de companie se poate bucura de o porție mai mare de hrană, fără a adăuga mai multe calorii la dieta. Și apoi există considerente de sănătate care pot face alimentele umede o bună alegere: animalele mai în vârstă care și-au pierdut o parte din simțurile lor olfactive pot fi mai înclinate să mănânce un aliment care are un miros și o aromă mai bogată, cum ar fi adesea alimentele umede. Aceasta este, de asemenea, o bună alternativă pentru cazul în care un animal de companie este bolnav și nu poate mirosi la fel de bine sau îi lipsește apetitul. Acest lucru vă asigură că animăluțele primesc proteinele, vitaminele și mineralele de care au nevoie pentru a-și menține sănătatea. Alimentele umede sunt o opțiune bună și pentru câinii cu dinții dispăruți, cu fălcile slab aliniate sau cu gurile mici.

Există totuși și câteva inconveniente în alegerea hranei umede pentru câini: unele animale de companie vor face mizerie în timp ce mănâncă alimente umede, iar cele cu predispoziție la dezvoltarea problemelor dentare vor avea nevoie de îngrijire dentară mai atentă. Alimentele umede, după ce au fost deschise, au pierdut orice perioadă de păstrare pe care o aveau, ele trebuie să fie acoperită și depozitate la frigider, utilizându-se apoi rapid în maxim 24-48 ore de la deschidere. În unele cazuri, alimentele umede pentru câini nu sunt la fel de economice ca alimentele uscate. În funcție de calitatea alimentelor (și veți dori să alegeți cea mai bună hrană pentru câinele dumneavoastră), alimentele umede pot fi mai scumpe decât alimentele uscate și trebuie să fie cumpărate în cantități mai mici.

Cel mai convenabil tip de aliment, pentru depozitare și pentru hrănire, este hrana uscată pentru caini. Mâncarea poate fi lăsată ca animalele să mănânce în ritmul propriu. De fapt, mulți posesori de animale de companie apreciază confortul umplerii unui castron cu hrană suficientă pentru a hrăni animaluluțul întreaga zi, mai ales în cazul in care acestea raman acasă, în timp ce posesorii sunt la serviciu sau lipsesc de acasă pentru o perioadă scurtă de timp. Textura dură contribuie, de asemenea, la menținerea unei igiene dentare sănătoase pentru câini.

Totusi cel mai indicat este sa consultați un medic veterinar, el va știi cu siguranță care este cea mai bună dietă pentru animaluțul dumneavoastra.

Câteva sugestii de hrană pentru câini, realizată din ingrediente de înaltă calitate, puteți găsi pe www.animaland.ro – hrană recomandată chiar de către medicul nostru veterinar.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!