Daca pisica dumneavoastra a fost recent diagnosticata cu o bola renala, veti incerca imediat sa luati masurile necesare pentru a imbunatati sau mentine acesteia o stare buna de sanatate. Un regim alimentar adecvat, conceput special pentru pisicile care sufera de boli renale este probabil cel mai simplu mod prin care puteti ajuta la imbunatarirea starii de sanatate a pisicii.

Este important sa se consulte medicul veterinar inainte de a schimba dieta pisicii – acest lucru este valabil mai ales in cazul pisicilor ce sufera si de alte boli.

Pisicile sunt carnivore, ceea ce inseamna ca dieta lor in mod natural ar consta aproape in intregime in proteine ​​si grasimi. Prin urmare, proteinele ​​au un gust bun si stimuleaza apetitul pisicilor- acesta este unul dintre motivele pentru care pisicile cu boli de rinichi trebuie sa continue sa aiba unele proteine ​​in dieta lor.

Fosforul accelereaza insuficienta renala, prin urmare, continutul redus de fosfat va ajuta la protejarea rinichiilor, incetinand astfel progresia bolii renale. Cercetarile au aratat ca produsele alimentare care indeplinesc aceste criterii pot oferi beneficii semnificative pentru pisica dumneavoastra ,in ceea ce priveste imbunatatirea starii de sanatate si scaderea nivelului de toxine din fluxul sanguin.

Pisicile cu insuficienta renala sunt adesea in varsta si de obicei au un apetit redus, de aceea, hrana pentru pisici trebuie sa aibe un gust foarte placut. In cazul in care un regim alimentar special este recomandat pentru pisica dumneavoastra, este important sa retineti ca unele animalute vor demonstra o preferinta pentru un brand anume in defavoarea altuia. Consumul de lichide este un obiectiv esential in cazul pisicilor cu insuficienta renala. In scopul de a incuraja consumul de lichide cat mai mult posibil, este recomandata utilizarea unui regim alimentar umed, iar Animonda este producator de hrana umeda super premium pentru pisici de toate varstele.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!