Castrarea este o interventie chirurgicala majora, care implica indepartarea organelor de reproducere. Dupa sterilizarea pisicii, de sex feminin, veti observa o serie de modificari, de la o dispozitie generala mai calma, mai linistita si mai blanda la o dorinta crescuta de hrana.

Sterilizarea pisicii implica indepartarea uterului si a ovarelor, determinand o reducere permanenta a hormonului estrogen feminin. Colegiul de Medicina Veterinara indica faptul ca de estrogenul este responsabil pentru o multime de nevoi ale apetitului unei pisici de sex feminin. Hormonul ofera efecte inhibitoare ale apetitului, astfel incat sa nu fiti socati daca observati ca dupa castrare apetitul pisicii dumneavoastra va creste.

In ceea ce priveste anumite tipuri de produse alimentare, nevoile nutritionale ale unei pisici castrata, in general, sunt similare cu cele ale oricarei feline din grupa ei de varsta, desi variaza in functie de pisica. Vorbiti cu medicul veterinar despre un plan de alimentatie a pisicii, acesta va poate recomanda o dieta personalizata bazata pe proteine si ingrediente proaspete. Acest tip de regim alimentar poate fi adecvat pentru toate pisicile, indiferent daca acestea sunt sau nu castrate.

Citeste si Cateva sfaturi practici atunci cand te hotarasti sa faci sterilizarea pisicii tale…

Daca pisica dumneavoastra de sex feminin tocmai a fost sterilizata, puteti observa ca ea numai are pofta de mancare, cu toate ca acest lucru este, probabil, doar un efect temporar al interventie chirurgicale, urmati cu atentie toate instructiunile medicului cu privire la alimentatia pisicii. In cazul in care pofta de mancare a pisicii nu revine la normal dupa aproximativ o zi, vizitati medicul pentru a fi siguri ca nu exista nicio problema.

Recomandarile Anima Land in materie de hrana pentru pisici castrate sunt produsele super premium de la Animonda, ce pot fii gasite intr-o gama diversa de sortimente: Hrana pentru pisici castrate VOM FEINSTEN branza+curcanHrana pentru pisici castrate VOM FEINSTEN curcan+tomatehrana pentru pisici castrate VOM FEINSTEN somon+curcanHrana pentru pisici castrate VOM FEINSTEN pastrav+curcan.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!