Obezitatea este definita ca o acumulare excesiva de tesut adipos in organism si este cea mai frecventa tulburare de nutritie la animalele de companie. Obezitatea este de obicei rezultatul fie aportului alimentar excesiv fie utilizarea inadecvata a energiei. Numerosi factori pot predispune un caine la obezitate, inclusiv genetica, cantitatea de activitate fizica, precum si continutul energetic al dietei.

Numeroase studii au demonstrat ca obezitatea poate avea efecte negative asupra sanatatii si longevitatii cainilor. Problemele la care pot fi predispusi cainii cu obezitate includ boli ortopedice, diabet zaharat, anomalii ale profilelor lipidice, boli cardio-respiratorie, tulburari urinare, tulburari de reproducere, neoplazii si boli dermatologice. Principalele optiuni terapeutice pentru obezitatea la animalele de companie includ managementul dietetic si cresterea activitatii fizice.

Sterilizarea este un important factor de risc pentru obezitatea la caini, multe studii au sugerat ca acest lucru se datoreaza unei scaderi a ratei metabolice dupa castrare. Factorii de dieta pot duce, de asemenea, la dezvoltarea obezitatii, de exemplu, obezitatea la caini este asociata cu numarul de mese si gustari. Factorii de comportament, joaca, de asemenea, au un rol in dezvoltarea obezitatii.

Sfatul specialistilor este sa folositi hrana super premium, aceasta avand in compozitie ingrediente de cea mai buna calitate, iar o dieta corespunzatoare combinata cu o viata activa, exercitii, jocuri, pot reduce pana la 0 riscul de aparitie a obezitatii.

Din categoria produselor special create pentru a combate aceasta afectiune recomandam hrana pentru caini Equilirio Adult Dog Obesity – un produs super premium realizat dupa o reteta atent studiata si cu efecte benefice asupra cainilor supraponderali.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!