Alergiile alimentare sau intoleranta alimentara este cauzata de o reactie la un anumit ingredient. Uneori se face referire ca o “reacție adversa la produsele alimentare,” este definit ca un raspuns anormal la un aditiv alimentar sau aliment. Exista doua clase de reactii adverse: cele in care sistemul imunitar este implicat (denumite generic alergii alimentare) si cele care au loc fara o componenta imuna (in general, numite intolerante alimentare).

Reactiile alergice sunt cel mai frecvent asociate cu surse de proteine ​​- de obicei, carnea din produsele alimentare consumate de caine. Produsele alimentare ce cauzeaza alergii alimentare la caini sunt de obicei carnea de vita, produsele lactate si de graul.

Alergiile alimentare pot aparea la orice varsta. Unele rase de caini par mai predispuse in a dezvolta alergii alimentare inclusiv West Highland alb, Spaniels cocker si Setteri irlandezi.

Alergiile sunt frecvent caracterizate prin mancarime si mai putin frecvent prin semne gastrointestinale. Leziunile cutanate la caini sunt frecvent situate pe fata, picioare si urechi. Unele simptome de alergii alimentare sunt similare cu cele ale altor afectiuni grave, astfel consultati medicul veterinar daca observati oricare dintre aceste semne.

Alergiile alimentarele sau intoleranta alimentara pot dura o viata intreaga. Scopul principal in gestionarea alergiilor sau a reactiilor adverse la produsele alimentare este de a gasi si de a evita ingredientul alimentar responsabil pentru provocarea alergiei. In cazul in care cainele dumneavoastra sufera de alergii alimentare, este foarte important ca hrana acestuia sa fie una speciala.

In cazul in care cainele are o reactie alergica la un anumit tip de carne, poate doriti sa incercati un aliment cu o noua sursa de proteine ​​- cum ar fi oua, rata, somon, miel, carne de vanat sau de peste alb. Daca nici unul dintre acestea nu ajuta, cainele poate fi alergic la toate aceste proteine ​​si va avea nevoie de un produs alimentar special. Pentru optiuni precise de diagnostic si tratament, consultati intotdeauna medicul veterinar pentru a va recomanda cele mai bune alimente pentru alergii alimentare.

Produsul recomandat de Anima Land, pentru cainii cu alergii este HRANA PENTRU CAINI EQUILIBRIO ADULT DOG HYPOALERGENIC.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!