Diabetul la pisici se caracterizează prin producerea insuficientă de insulină, un hormon secretat de pancreas și care este atribuit metabolizării glucozei prezente în sânge, transformându-l în energie. În cazul disfuncției, există o concentrație de zahăr din sânge care trebuie controlată pentru a evita alte complicații care pun în pericol viața animalului.

Simptomele diabetului la pisici:

– Când nivelul de glucoză din sânge ajunge la un anumit nivel, zahărul este eliminat prin urină iar animalul începe să se simtă mai însetat. În plus, este normal ca pisica să fie mai înfometată, deoarece energia din glucoză nu este absorbită.

– Incontinență urinară;

– Oboseală;

– Exces de sete;

– Apetit crescut;

– Pierdere în greutate;

– Creșterea volumului de urină.

            Tratamentul imediat este esențial pentru a preveni înrăutățirea bolii și a oferi o mai bună calitate vieții animăluțului dumneavoastră. Există diferite tipuri de diabet și orientarea îngrijirii depinde de tipul diagnosticării  animăluțului dvs. de companie. În general, sunt recomandate medicamentele, dozele de insulină, exercițiile fizice și ajustarea dietetică.

Așa-numitul diabet zaharat este obișnuit la pisici, fiind mai frecvent la animalele obeze și în vârstă. Deși diabetul la pisici este un diagnostic recurent în practicile veterinare, rata mortalității cauzată de boală a scăzut și acest lucru se datorează schimbărilor în dietă.

Animalele care sunt predispuse la dezvoltarea diabetului zaharat trebuie să primească o hrană realizată din ingrediente speciale care oferă o nutriție echilibrată și ajută la controlul bolii.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!