Torsul este interpretat drept un semn ca pisica se simte confortabil, insa exista si alte situatii in care pisicile torc, cum ar fi momentul in care alapteaza. Astfel, se spune ca torsul este si un mod prin care pisica comunica cu puii ei. Procesul de toarcere a pisicilor e considerat in primul rand un proces de comunicare, de transmitere a unor mesaje in functie de intensitate.
Pe de o parte, cercetatorii sustin ca torsul se produce la vibratia vaselor sanguine situate in pieptul pisicii, iar, pe de alta parte, unii pretind ca torsul se formeaza atunci cand nervii transmit semnale electrice ce fac corzile vocale sa vibreze, iar diafragma actioneaza ca o supapa, lasand aerul sa treaca peste corzi in timpul inspiratiei si al expiratiei, creand astfel sunetul.
S-a descoperit ca frecventa torsului pisicilor se incadreaza in intervalul 27-44 Hz, expunerea la o astfel de frecventa stimuland vindecarea si cresterea oaselor. Dar torsul nu afecteaza numai pisicile, ci si pe oamenii care convietuiesc cu acestea. Se cunoaste ca, la o asemenea frecventa de sunet, se imbunatateste densitatea osoasa la oameni, torsul considerandu-se a avea un efect similar cu tratamentele cu ultrasunete
CELE MAI RECENTE POSTARI