Vremea calda incepe sa-si faca prezenta iar cainii pot avea aceleasi probleme ca si noi: deshidratare, supraincalzire si chiar arsuri solare. Faceti o vizita medicului veterinar pentru un program complet de pregatire inainte de inceperea verii. Tantarii sunt foarte activi in timpul verii si transporta larve ce produc dirofilarioza (Dirofilarioza canina este o boala parazitara transmisa de tantari. Din momentul in cara un caine a fost contaminat, forma larvara a dirofilariei inainteaza catre arterele inimii si ale pulmonului. Aici se dezvolta putand ajunge pana la 35 cm , provocand modificari la nivelul inimii,  pulmonului  sau altor organe). Puricii si capusele poate fi, de asemenea, o problema, deci vizitati medicul veterinar pentru preventie.

Masinile pot fi o adevarata tortura pentru caini, chiar si cu ferestrele deschise. O masina poate trece de la confortabil la cuptor in cateva minute, astfel incat sa nu lasati cainele singur intr-o masina si nu sa nu credeti ca o zi mai putin calduroasa sau o parcare la umbra reduce riscurile.

Atunci cand este foarte cald si asfaltul se incinge iar pernitele sensibile ale cainelui se pot arde, valurile de caldura pot de asemenea, deshidrata un caine foarte repede, asa ca trebuie sa reprogramam plimbarile pentru dimineata sau seara, cand soarele numai este asa puternic.

Cainii mai mari si obezi, precum si cainii cu probleme pulmonare sau boli de inima ar trebui sa fie tinuti in interior, cu aer conditionat, daca este posibil. Cainii precum Bulldogs, Pug, Boston Terrier, Lhasa Apso pot fi,de asemenea sensibili la probleme legate de vreme calda si ar trebui sa fie urmariti pentru a nu prezenta semne de supraincalzire.

Niciodata nu folositi produse de protectie solara, care nu au fost aprobate pentru utilizare la caini. Multe dintre aceste produse contin ingrediente care pot provoca probleme serioase atunci cand sunt absorbite prin piele.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!