De-a lungul timpului una dintre principalele sarcini ale cainelui domesticit a fost aceea de a proteja proprietarii de oamenii rau intentionati sau de animalele nedorite. In timp ce multi caini vor actiona instinctual in calitate de gardieni, exista anumite rase care sunt cunoscute pentru ca poseda caracteristicile necesare pentru a indeparta cel mai bine intrusii.

Datorita temperamentului lor, puterii fizice, curajului si loialitatii, dresorii au facut un top al celor mai bune rase de caini de paza:

1. Bullmastiff – Aceasta rasa este cunoscuta pentru puterea sa fizica, instinctele de protectie, curajului si loialitatea fata de familie. In cazul in care un intrus patrunde pe teritoriul lui, un Bullmastiff se va folosi de obicei de puterea sa pentru a le bloca accesul. Rasa este foarte docila intr-un mediu familial.

2. Dobermann – Daca aveti o curte mare sau un teren ce trebuie protejat, un Dobermann este un caine de paza excelent. Aceasta rasa este incredibil de rapida si este capabil sa ajunga la un intrus intr-o perioada scurta de timp. Cunoscut sub numele de a cincea rasa de caiine destept din lume, Dobermanii sunt neinfricati si loiali.

3. Rottweiler – sunt cunoscuti a fi protectori neobositi ai teritoriului lor. Rottweilerii sunt o rasa inteligenta si extrem de loiala,  fiind distanti cu strainii, si sunt elevi foarte buni.

4. Komondor – In mod traditional folosit pentru a proteja turmele de oi, Komondor-ul are capacitatea nativa de caine de paza. Aceasta rasa este activa, curajosa, loiala si cunoscuta pentru puterea sa. In cazul in care socializat si instruit aceasta rasa se dovedeste a fi un animal de companie devotat.

5. Schnauzer Urias – este un caine puternic, ce necesita o pregatire stricta, multa stimulare mentala si fizica si o atentie constanta. Schnauzerii uriasi sunt puternici, masivi si intimidant. Loialitatea lor fata de familie ii face caini de paza excelenti.

6. Ciobanesc german – este indraznet, increzator,  extrem de inteligent si rapid in a invata comenzi, facandu-l astfel rasa favorita de caine de politie. Ciobanestii germani au un comportare calm atunci cand sunt intr-o gospodarie, dar pot reactiona rapid atunci cand este amenintata familia sau casa lor.

7. Rhodesian Ridgeback – initial crescuti pentru a vana lei, acest caine are o puternica unitate de prada si tinde sa fie independent in natura. Ridgebacks sunt loiali si caini de paza nativi. Rhodesian Ridgeback trebuie sa fie instruiti in mod corespunzator, deoarece acestia nu sunt in mod natural ascultatori.

8. Kuvasz – aceasta rasa este foarte teritoriala si are un puternic instinct de a proteja familia si casa. Kuvasz tinde sa fie distant cu strainii, dar tanjeste afectiune din partea familiei sale.

9. Staffordshire Terrier – adesea confundat cu American Pit Bull Terrier, Staffordshire Terrier este un caine prin natura lui agresiv si cainei de paza excelent, dar necesita sa fie iîn mod adecvat socializat si instruit de la o varstă frageda. 

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!