S-ar putea sa fii confuz sau chiar ingrijorat atunci cand vezi cainele ca mananca iarba si te vei intreba probabil daca acesta este bolnav, ii este foame sau pur si simplu este plictisit. Faptul ca un caine mananca iarba poate indica un anumit tip de deficienta nutriționala, sau de multe ori pur si simplu un semn de plictiseala, mai ales cand acest lucru este  practicat de pui si juniori.

     Cainii care mananca iarba nu sunt chiar o ciudatenie (acest lucru a fost observat la cainii sallbatici si de obicei nu cauzeaza prea multe probleme. Un studiu la scara mica a proprietarilor de 49 de caini ai caror caini au avut acces regulat la iarba si alte plante au constatat ca 79% dintre cainii lor au mancat plante la un moment dat. Un alt studiu despre caini ierbivore indica faptul ca iarba a fost planta cel mai frecvent consumata.

     Exista o varietate de motive pentru care cainele dumneavoastra ar putea manca iarba. Unii oameni presupun ca un caine face acest lucru pentru atunci cand nu se simte bine si este modalitate ce-l ajuta dsa vomezea, iar mai apoi se va simti mai bine. Altii contesta aceasta idee, pe baza faptului ca nu s-a dovedit ca un caine este suficient de inteligent pentru a decide cum ca problemele cu stomacul se rezolva mancand iarba.

Dovezile sugereaza ca cei mai multi caini care mananca iarba nu au o problema majora. De fapt, mai putn de 10% dintre caini par a fi bolnavi inainte de a manca iarba. Iar mai putin de 25% dintre cainii care mananca iarba au vomat.

     Alte motive diverse pentru care cainele ar putea manca iarba includ imbunatatirea digestiei, tratarea viermilor intestinali, sau unele nevoi nutritionale nesatisfacute, inclusiv nevoia de fibre. Un studiu cu privire la un pudel in miniatura care a mancat iarba a aratat ca acesta a vomitat in fiecare zi, timp de sapte ani. La trei zile dupa trecerea cainelui la o dieta bogata in fibre, proprietarul a constatat ca animalutul a incetat sa mai manance iarba.

In cazul in care banuiti ca motivul pentru care cainele manaca iarba este aceala ca el este plictisit, cel mai bine ar fii sa incercati cu el diverse exercitii si activitati distractive. Incercati aruncarea unui frisbee sau jocul cu o jucarie de mestecat robusta care sa-l tina ocupat.

Privind posibilitatea ca acest lucru sa fie cauzat de o deficienta de nutritie, trecerea la o alimentatie mai buna, cu o varietate mare de fibre ar putea ajuta la atenuarea problemei. animaland.ro recomanda hrana super premium de la Equilibrio.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!