Un caine tacut este cu siguranta un vis devenit realitate pentru fiecare proprietar de apartament, iar in timp ce unele rase sunt pur si simplu mai putin predispuse sa latre prin natura lor, sa pastreze in minte faptul ca, uneori, acest lucru inseamna ca de fapt, ar putea fi ceva in neregula cu cainele, daca el nu latra deloc.

Daca observati cainele incearcand sa latre, dar nimic nu iese, este probabil sa existe o problema medicala in spatele acestui eveniment si ar trebui sa vizitati medicul veterinar imediat pentru a determina de ce cainele nu poate sa latre. De asemenea, supra-latratul poate provoca cainelelui diverse probleme medicale. Cu toate acestea, daca observati alte probleme cu sistemul sau respirator, alaturi de varsaturi cronice, tulburari metabolice si cresteri, aceasta inseamna ca problemele medicale mai grave sunt cauza tacerii sale bruste.

Desi este adevarat ca in intreaga istorie cainii au fost apreciati pentru capacitatea lor de a latra si a avertiza cu privire la animale nedorite si intrusi, unele rase latra mai rar. Daca, de exemplu, detineti un Basenji, cu siguranta, nimic nu este in neregula cu lipsa latratului, dar se asteapta sa auda alte zgomote, inclusiv oamenii, yodels și urlete. Beagles sunt alti caini care nu latra, acest lucru nu inseamna ca aceste rase sunt total tacute ci mai degraba  in timp ce ei nu vor latra in sensul obisnuit al cuvantului, ei pot face „vocalize cu voce tare”.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!