Agresivitatea este cea mai grava problema de comportament cu care se confrunta proprietarii de caini si poate fi in mare masura prevenita, daca proprietarul intelege perioadele de crestere si factorii care influenteaza dezvoltarea comportamentului agresiv.

Autoritatile raporteaza ca peste 10.000 de oameni sunt muscati de caini in fiecare an, dar acest numar, probabil reprezinta doar jumatate din muscaturile reale, restul nefiind nedeclarate.

Catelusii au o nevoie critica de socializare inca de la varsta de trei saptamani, atunci cand acestia pot vedea si auzi, pana la varsta de 14 saptamani. Catelusi ar trebui sa fie cel mai bine achizitionati intre sapte si opt saptamani pentru socializarea adecvata in noua casa.

Factorii genetici si ereditari joaca un rol major in agresiune, rase de protectie, cum ar fi Doberman, Akita, si Rottweilerii sunt de asteptat sa fie mai agresivi decat Golden Retriever si Labrador Retriever.

Prima regula pentru prevenirea problemelor consta in a alege un caine potrivit personalitatii noastre. Cu alte cuvinte, Rottweilerului sau Akita nu este o rasa potrivita pentru un proprietar bland, cum de asemenea pentru unul dur nu este potrivit Dalmatianul sau Golden Retriever, trebuie sa luam in considerare si modul de viata, activ sau sedentar, cat si alte aspecte.

Prevenirea agresiunilor include socializarea timpurie, catelusii trebuiesc manipulati cu grija, mai ales intre trei si patru luni de varsta. Ei nu trebuie sa fie angrenati intr-un joc dur, agresiv sau de lupta. Catelusii nu ar trebui sa fie pedepsiti fizic ni chiar atunci cand au un comportament agresiv, in schimb, acestora ar trebui sa le fie refuzate recompensele in cazul agresiunilor.

Cainii nu trebuie sa fie lasati nesupravegheati, mai ales in prezenta copiilor, nu trebuie sa primeasca laude excesive (sau mangaieri constante), in special cand acestia nu fac nimic.

Castrarea cainilor masculi nu va rezolva toate problemele, dar va ajuta la prevenirea agresiunii dominare si combaterea inter-masculina, in special atunci cand se face trecerea cainilor la maturitate sexuala.

In cele din urma, prevenirea agresiunii impune ca proprietarul s-a castige fiecare confruntare cu cainele. Odata ce un caine a ajuns la statutul dominant, pedeapsa nu poate fi folosita pentru a corecta un caine agresiv dominant! Tratarea comportamentului agresiv este cel mai bine gestionata de un dresor profesionist. Exista o serie de indivizi care se numesc „dresori” de animale si care sunt slab pregatiti, de multe ori recurg la metode brutale si sadice, cum ar fi gulere de soc pentru a corecta cainii agresivi, forta excesiva si pedeapsa, astfel de comportament trebuie evitat pe cat posibil. Tratamentul consta in enumerarea tuturor lucrurilor care declanseaza un comportament agresiv si prevenirea acestor situatii in cursul de dezvoltare. De exemplu, in cazul in care cainele maraie atunci cand incercati sa-l alungati de pe canapea, nu ii permiti sa raman acolo sau sa mai ajunga pe canapea.

Pentru recompense si hrana super premium puteti vizita magazinul nostru online ce va propune produse de calitate superioara la preturi de importator.

CELE MAI RECENTE POSTARI

Câine Chihuahua – temperament, aspect și îngrijire

Ai decis că este momentul ca familia ta să crească și iei în considerare opțiunea [...]

Citeste Articolul
Câine Amstaff: rasă, nutriție și îngrijire

American Staffordshire Terrier este adeseori descris ca un câine puternic și voluntar, dar ideal pentru [...]

Citeste Articolul
Câinele Pomeranian – aspect, comportament și îngrijire

Te gândești să îți îmbunătățești viața luându-ți un animal de companie și ți-a plăcut mult [...]

Citeste Articolul
Scabie la pisici: simptome și tratament

Scabia este o boală parazitară ce poate afecta omul și o serie de animale, printre [...]

Citeste Articolul
Ce trebuie să știi despre rasa Presa Canario

Câinele Presa Canario sau Dogo Canario este robust, cu o personalitate puternică, originar din Insulele [...]

Citeste Articolul
Cat traieste o pisica si ce trebuie sa stii despre etapele vietii ei

Inevitabil ne punem întrebarea „Cât trăiește o pisică?” fie că am adoptat un pui, fie [...]

Citeste Articolul
Otita la caini: Cauze, simptome si variante de tratament

Otita este o afecțiune destul de des întâlnită la căței. Afectează urechea și poate provoca [...]

Citeste Articolul
Pisica Norvegiana de Padure: caracteristici, personalitate și îngrijire

Pisica Norvegiană sau pisica de pădure nu este la fel de cunoscută ca Maine Coon, [...]

Citeste Articolul
Pisica British Shorthair: Trasaturi, personalitate, alimentatie

British Shorthair este cea mai populara rasa de pisici domenstice inregistrate in Marea Britanie. Blana [...]

Citeste Articolul

Abonează-te la Newsletter

și primești un voucher de 10% reducere!

Dorim să vă ținem la curent cu noile articole și promoții!