Anemia pisicilor este o boală comună și se întâmplă atunci când există un deficit de globule rosii în sânge care cauzează o producție mai mică de oxigen în organism.

Cele mai frecvente cauze ale anemiei la pisici sunt:

– Paraziții – Ferește pisica de purici, păduchi sau căpușe, deoarece acestea pot provoca pierderi de sânge și anemie.

– Alimenția – O dietă săracă în vitamine și proteine poate provoca pisicii probleme grave de sănătate. Alegeți o hrană super premium, astfel veți fi siguri de faptul că animalul va consuma alimente bogate în nutrienți, proteine ​​și vitamine.

– Sângerări sau traume – cauzate leziune externe, fie sângerarea se poate întâmpla la nivel intern. Pierderea sângelui este unul dintre factorii majori care generează anemie.

– Infecții – agenții infecțioși sunt cauze ale anemie, parazitul Mycoplasma hemofelis, care este transmis de purici, mușcături de la alte pisici sau chiar de la căpușe. Anemia infecțioasă, dacă nu este tratată corespunzător, poate fi fatală.

Cum sa știi dacă pisica are anemie?

– A pierdut brusc din greutate – acesta este unul dintre cele mai vizibile simptome,  deoarece atunci când pisica este anemică, pierderea în greutate este una dintre principalele consecințe.

– Pisica nu mănâncă – Pisica anemică respinge, de obicei, rația de hrană, chiar dacă aceasta era preferata ei, pentru că nu îi este foame. Nu trebuie să treceți cu vederea acest simptom.

– Pisica nu este activă – Oboseala extremă poate indica anemia pisicii, deci luați în calcul vizita la medicul veterinar dacă observați aceste simptome.

– Fecalele conțin sânge – acesta poate fi unul dintre semnele anemiei, având în vedere că poate produce și apariția sângelui în scaun.

– Pisica este palidă – O parte din corpul pisicii poate deveni palid, cum ar fi gura, limba sau botul. Este important să mergeți cu pisica la medicului veterinar atunci când observați acest simptom.

Care este tratamentul anemiei la pisici?

Tratamentul anemiei depinde de agentul cauzal. Anemia nu este tratată direct, ci doar ceea ce cauzează boala. Fiecare caz primește o îngrijire specifică. Pentru a ajuta la producerea de globule roșii, pot fi vizate suplimente de fier și vitamine. Există mai multe anemii severe în care sunt necesare transfuzii de sânge.

În timpul tratamentului este esențial ca pisica să primească o hrană super-premium, deoarece ingredientele sunt atent selecționate pentru a oferii pisicii aportul necesar de nutrienti.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!