Proprietarii de caini trebuie sa fie dispusi sa investeasca timp si rabdare in antrenarea si dresarea unui caine. Un bun proprietar va intelege trasaturile naturale ale cainelui sau si le va exploata la maxim. In continuare vom prezenta cele mai inteligente 5 rase de caini:

Golden Retriever -initial dezvoltat pentru a vana, s-a dovedit a fii un caine de famile, devotat, ce are nevoie de mult  exercitiu. Golden Retriever  este o alegere buna pentru activitatile care folosesc mintea si corpul sau chiar activitati complexe si competii cu alti caini. Atat timp cat sunteti dispus sa-l dresati si antrenati corespunzator, el va face restul.

Ciobanescul australian este un caine devotat si nu ii este teama sa-si arate afectiune, stand pe piciorul sau in poala. Dar el nu este doar un simplu caine de are o minte ascutita si se poate descurca foarte bine in concursuri cu discuri de zbor, studiile si este un bun ascultator.

Poodle este o rasa de caine ce are frumusete si creier. Pudelii sunt caini activi, care se dezvolta prin invatare si atentie din partea celor pe care ii iubesc. Pudelii sunt alegeri fabuloase pentru concursuri de agilitate si ascultare – dar retineti ca, desi este un caine de concurs Pudelul are nevoie de manipulare  psihologica intensa.

Ciobanescul German este un caine adaptabil, fara frica, care este un protector natural, fiind foarte potrivit pentru munca militara si de politie. Cu toate acestea, chiar daca nu poarta o insigna, el este un companion loial si energic. El iubeste sa petreaca timpului cu familia, mai ales in cazul in care timpul este petrecut prin joc, drumetii, sau diverse exercitii.

Border Collie este un caine extrem de energic a carui capacitate de a-si impune vointa asupra oilor este legendara. Este un caine foarte inteligent ce poate castiga concursuri cu usurinta insa si el are nevoie de antrenament pentru asta si mult exercitiu.

Aboneaza-te la Newsletter

Dorim sa va tinem la curent cu noile articole si promotii!